Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 03:43
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

19 апреля 2019, 16:42

Фахівці соціального захисту обговорили порядок, умови та право надання допомоги за програмою «Муніципальна няня»

Сьогодні, 19 квітня, у Житомирі проходить семінар щодо державних програм «Муніципальна няня» та «Відповідальне батьківство». Фахівці органів соціального захисту спілкувалися про порядок, умови та право на отримання допомоги «Муніципальна няня».



Начальник управління соціального захисту населення Корольовського району (м. Житомир) Наталія Живанюк звернула увагу фахівців на правильне оформлення нового виду соціальної допомоги – компенсацій за послуги няні для родин з дітьми віком до 3-х років. Зокрема, наголосила на тому, що важливо не просто приймати заяву від одного з батьків на відшкодування за послуги няні, але договір, який укладений між батьками й особою, що здійснює догляд за дитиною.



За словами Наталії Живанюк, в обласному центрі є 5 заяв від батьків на отримання цієї допомоги за програмою «Муніципальна няня». Оформлення державної допомоги для цих родин відбудеться після встановлення необхідного програмного забезпечення.



Нагадаємо, що на Житомирщині загалом вже 16 родин подали документи для отримання компенсацій за послуги няні для своїх дітей. Так кожна сім’я може щомісяця від держави отримувати по 1626 грн для часткової оплати праці няні. З липня місяця ця сума буде більшою – 1699грн, адже з липня 2019 року зростає прожитковий мінімум на дітей до 6 років.



Хто має право на послуги муніципальної няні



Право на «муніципальну няню» мають батьки або опікуни дітей до трьох років, які уклали офіційну угоду з нянею.



Компенсацію послуг няні не можуть отримувати сім’ї, які є батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу, та прийомні батьки, якщо вони вже отримують грошову допомогу від держави.



Компенсація за послуги няні не скасовує декретні виплати та відпустку з догляду за дитиною. Також залишаються інші соціальні пільги та виплати, які отримує родина.
Погода, Новости, загрузка...