Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 08:20
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 ноября 2011, 11:24

На Житомирщині СБУ продовжує викривати злочинні змови

Встановлено, що для погашення заборгованості із заробітної плати працівникам ВАТ
11 жовтня ц.р. колегією суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Житомирської області ухвалено остаточний вирок у кримінальній справі, порушеній та розслідуваній Службою безпеки України стосовно трьох державних службовців відділу Державної виконавчої служби Богунського району Житомирського міського управління юстиції та голову правління місцевого підприємства, які здійснили розтрату коштів в особливо великих розмірах.

Встановлено, що для погашення заборгованості із заробітної плати працівникам ВАТ «Житомирський завод «Автозапчастини» відділ ДВС Богунського району арештував і в подальшому реалізував майно товариства, у тому числі й належні йому приміщення, за 513,5 тис.гривень.

Однак керівник відділу ДВС, замість того, щоб скерувати ці кошти в повному обсязі на погашення заборгованості заводу по заробітній платі перед його колишніми працівниками, половину суми (251 тис.гривень) перерахував на рахунок одного з закритих акціонерних товариств міста на підставі фіктивної угоди. Згідно з її змістом, вказане ЗАТ нібито впродовж півтора року здійснювало охоронні заходи щодо описаного й арештованого виконавчою службою майна заводу, на які витратило та заявило до відшкодування 300 тис.гривень.

Чотирьох фігурантів кримінальної справи, направленої до суду в квітні 2006 року, визнано винними у вчиненні інкримінованих їм злочинів. Зокрема, колишнього начальника відділу Державної виконавчої служби Богунського району Житомирського міського управління юстиції визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.

До аналогічного покарання за заволодіння чужим майном – грошовими коштами в особливо великих розмірах – шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191 КК України) засуджено й голову правління закритого акціонерного товариства м.Житомира.

Двом їхнім спільникам – старшим державним виконавцям того ж відділу ДВС (нині теж колишнім), які своїми діями сприяли у вчиненні злочину, – суд призначив 5 та 4 роки позбавлення волі відповідно з іспитовим терміном 2 роки.
Крім того, рішенням суду усіх чотирьох засуджених позбавлено права обіймати на підприємствах, в установах чи організаціях незалежно від форм власності посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, строком на два роки.

Дзеркало Полісся
Погода, Новости, загрузка...