Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 21:24
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

8 мая 2019, 09:59

Встановлено причини масового отруєння відвідувачів кафе на Житомирщині

27 квітня 2019 року серед відвідувачів кафе «Маячок», розташованого в с.Старий Любар Любарського району зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Всього захворіло 7 осіб, в т.ч. 2 дітей до 17 років. Всі хворі проліковані в інфекційному відділенні Любарської центральної районної лікарні та з заключним діагнозом: «сальмонельоз»виписані з лікарні в задовільному стані.

З метою локалізації та ліквідації спалаху Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області сумісно з Державною установою «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» здійснено комплекс протиепідемічних заходів у вогнищі.

За результатами бакдосліджень та бакобстежень встановлено: збудником, що викликав захворювання та виділений у 6 хворих є сальмонела ентерітідіс. Ідентична сальмонела була виділена в 4 пробах продовольчої сировини.

Основними причинами спалаху були порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів в кафе, не дотримання правил особистої гігієни працівниками кухні, порушення поточності виробничих процесів, технології приготування страв, правил зберігання сирої та готової продукції, умов миття кухонного та столового посуду, відсутність відповідної документації на продовольчу сировину.

Станом на 06.05.2019 року протиепідемічні заходи у вогнищі завершені.
Погода, Новости, загрузка...