Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 09:53
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

9 мая 2019, 11:06

На Житомирщині 250 аптек відпускають «Доступні ліки» за електронними рецептами

Уже понад місяць аптечні заклади працюють напряму із Національною службою здоров’я України за програмою «Доступні ліки». А жителі Житомирщини продовжують отримувати безкоштовні ліки, але уже за електронними рецептами у 250 аптеках, що підписали договір із НСЗУ.

Так, з 1 квітня урядова програма реімбурсації лікарських засобів «Доступні ліки» перейшла на новий рівень і з переходом в адміністрування НСЗУ відшкодування вартості ліків відбувається за принципом «гроші йдуть за пацієнтом в аптеку».

За інформацією НСЗУ, у Житомирській області лікарські засоби відпускає 193 аптеки та 57 аптечних пунктів – партнери програми «Доступні ліки». Станом на 7 травня жителям області сімейні лікарі та терапевти виписали понад 43 тис. електронних рецептів, з яких 23,8 тис. – пацієнти вже отоварили в аптеках.

Як і раніше, програма «Доступні ліки» працює для пацієнтів, які живуть з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою, цукровим діабетом ІІ типу. До списку ліків, які можна отримати за програмою, включено 258 лікарських засобів, 64 з яких можна отримати безоплатно, інші ж – з незначною доплатою.

Проте з 1 квітня не має значення, де проживає пацієнт і де рецепт був виданий. Адже завдяки переходу програми реімбурсації «Доступні ліки» до НСЗУ пацієнти зможуть отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці в Україні, яка бере участь у програмі. Це розширює можливості лікарів первинної допомоги виписувати ліки за програмою для усіх пацієнтів, які підписали з ними декларації. Це стосується усіх лікарів первинної ланки, які працюють у медзакладах-партнерах Національної служби здоров’я: комунальних, приватних та лікарів-ФОП.

Тепер лікарі оформлюють рецепти за програмою в електронній системі охорони здоров’я за допомогою медичної інформаційної системи, яка встановлена у медзакладі.

Переглянути, які аптеки в області увійшли до програми, можна на карті місць відпуску лікарських засобів за електронними рецептами за програмою реімбурсації «Доступні ліки» у Житомирській області.

Нагадаємо, що з початку дії програми на Житомирщині виписали понад 1,6 млн рецептів на доступні ліки.

Довідково: Для лікування серцево-судинних захворювань у програмі є понад 200 препаратів, більше 40 з яких пацієнти можуть отримати безоплатно. Для лікування діабету 2 типу – 42 препарати, з яких 9 є безоплатними. Від бронхіальної астми у програмі є 15 препаратів, 5 із яких пацієнт може отримати безоплатно.

Які діючі речовини входять до програми

Серцево-судинні захворювання:
Аміодарон (Amiodarone)
Амлодипін (Amlodipine)
Атенолол (Atenolol)
Верапаміл (Verapamil)
Гідрохлортіазид (Hydrochlorothiazide)
Спіронолактон (Spironolactone)
Фуросемід (Furosemide)
Дигоксин (Digoxin)
Еналаприл (Enalapril)
Ізосорбіду динітрат (Isosorbide dinitrate)
Карведілол (Carvedilol)
Клопідогрель (Clopidogrel)
Метопролол (Metoprolol)
Нітрогліцерин (Glyceryl trinitrate)
Симвастатин (Simvastatin)
Бісопролол (Bisoprolol)
Лозартан (Losartanum)


Бронхіальна астма:
Беклометазон (Beclometasone)
Будесонід (Budesonide)
Сальбутамол (Salbutamol)


Діабет ІІ типу:
Метформін (Metformin)
Гліклазид (Gliclazide)
Глібенкламід (Glibenclamidum)
Погода, Новости, загрузка...