Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 23:11
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

13 мая 2019, 14:57

У Житомирі ОСББ активно долучаються до програми «теплих кредитів»

У Житомирі ОСББ активно долучаються до Державної цільової економічної програми енергоефективності по стимулюванню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків до впровадження енергоефективних заходів. Так, у 2018 році співвласники житомирських багатоквартирних будинків взяли 57 енергоефективних кредитів на загальну суму понад 20 мільйонів гривень. А станом на 13 травня 2019 року програмою скористалися 23 ОСББ (сума залучених кредитів – 10,5 млн грн).

Слід зауважити, що змінюються і заходи, на які об’єднання співвласників багатоквартирних будинків спрямовують фінансування: якщо у минулому році кредитні кошти використовувалися для заміни вікон багатоповерхових будинків на енергоефективні, то у 2019 році збільшилася кількість ОСББ, які беруть кредит на встановлення індивідуальних теплових пунктів, проводять роботи з теплоізоляції зовнішніх стін своїх домівок, а також модернізують системи освітлення місць загального користування та інше.

За Державною програмою по стимулюванню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків до впровадження енергоефективних заходів ОСББ може взяти банківський кредит на утеплення багатоквартирного будинку, придбання енергоефективного обладнання чи матеріалів, а держава поверне їм частину від суми цього кредиту (для ОСББ це 40% -70% компенсації вартості матеріалів та обладнання. В залежності від кількості квартир, співвласники яких отримують субсидії). До цієї урядової ініціативи долучено три державні банки. Вся додаткова інформація розміщена на офіційному веб-сайті Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

За інформацією Урядового порталу, у 2019 році в Україні впроваджено вже 140 місцевих програм здешевлення «теплих кредитів». На їхню реалізацію виділено більше 140 млн. грн із місцевих бюджетів. Це додаткова підтримка до 400 млн. грн державного фінансування «теплих кредитів» у цьому році. Саме завдяки державній та місцевій підтримці родини мають унікальну можливість заощаджувати до 80% витрат на енергоефективні заходи. Наприклад, ОСББ «Шевченка-105» (Житомир) взяло в банку більше 340 тис. грн на заміну вікон і дверей. Близько 200 тис. грн повернула держава, 102 тис. грн – місто, 34 тис. грн – область.

За більш детальною інформацією звертайтеся до управління муніципального розвитку міської ради 264 каб. Телефон 48-12-00.

Нагадуємо, що 14 травня о 10-00 в сесійній залі міської ради (2-й поверх) для ініціативних груп по створенню ОСББ відбудуться навчання з питань створення та діяльності ОСББ. Всіх бажаючих мешканців міста запрошуємо на захід. Участь у навчанні безкоштовна.
Погода, Новости, загрузка...