Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 12:24
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

16 мая 2019, 18:06

Як вирішується питання щодо забезпечення ліками хворих на цукровий діабет

За інформацією управління охорони здоров’я міської ради, питання щодо медикаментозного забезпечення хворих на цукровий діабет виникло у зв’язку із недостатністю видатків з державного бюджету місту Житомиру для лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет у 2019 році. Зокрема, лише мінімальний дефіцит коштів для інсулінозалежних хворих, що проживають у Житомирі, серед яких 2068 – дорослі та 81 дитина, становить 4000,2 тис. грн. А враховуючи, що вартість лікування пацієнтів може складати від 5,8 тис грн. до 9,1 тис. грн – недостатність коштів може становити до 10 706, 1 тис. грн.

Ще у березні 2019 року питання щодо недофінансування за державною програмою «Централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет» було порушено на рівні головного розпорядника коштів - Міністерства охорони здоров’я, а також Асоціації міст України.

На разі прийнято рішення - розрахунки з аптечними закладами, які безоплатно відпускають препарати інсуліну, здійснювати безпосередньо через управління охорони здоров’я міської ради (раніше управління охорони здоров’я міської ради розподіляло кошти між трьома лікарнями міста, які відповідно укладали угоди з аптечними закладами).

На сьогодні, інсулінозалежні хворі для тримання безкоштовних ліків, у разі відмови у комерційних аптеках, мають звернутися із відповідним рецептом до аптек комунального підприємства «Фармація».

Проблема недофінансування є, але безкоштовні ліки хворі на цукровий та нецукровий діабет можуть отримати, якщо не у комерційній аптеці, так в одній із аптек комунального підприємства «Фармація» - наголошують в управлінні охорони здоров’я міської ради. Якщо виникатимуть якісь питання, радять безпосередньо звертатися в управління (тел. 42-10-41). Перелік аптек, з якими укладені договори на безкоштовний відпуск препаратів інсуліну оприлюднений на сайті міської ради в розділі «Охорона здоров’я».
Погода, Новости, загрузка...