Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 23:36
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 мая 2019, 18:43

Мандруємо Житомирщиною: завітайте в Трощанський парк та палац Терещенко-Уварової

Плануєте подорож вихідного дня? Шукаєте фантастичні краєвиди та місця відпочинку? Тоді обов’язково включіть у свій маршрут відвідування унікальних культурно-історичних та садово-паркових куточків Житомирської області.

Вже цієї суботи та неділі пропонуємо мандрівку в Чуднівський район. Саме там знаходиться унікальна пам’ятка садово-паркового мистецтва та неймовірний палац Терещенко-Уварової.

Ця пам’ятка садово-паркового мистецтва знаходиться в с. Троща та займає площу в 31,9 га. На території парку зростає 29 видів дерев, серед яких 200-літні ялини та рослини занесені до Червоної книги України.

Сама історія парку починається з 1810 року. Тоді ще на його території височів палац, що не зберігся до нашого часу. У 1972 році він був оголошений природоохоронною територією національного значення.

Сьогодні – це унікальне місце єднання з природою, де є безліч доріжок для прогулянок та місць відпочинку.

Завітайте до Турчинського професійного ліцею (с. Турчинівка), який знаходиться в неймовірної краси будівлі палацу Терещенко-Уварової.

Багатий цукрозаводчик і меценат Терещенко розпочав будівництво палацу в 1899 році, про це свідчить зазначена дата на фасаді будівлі. Маєток перейшов дочці Терещенко Наталії, вона і завершила будівництво в 1901 році. Пізніше вона вийшла заміж за дворянина Сергія Уварова, що засвідчує герб з літерою «У», розміщений на фасаді будівлі.

Колишній маєток оточує старовинний парк на березі ставка, в якому до наших днів збереглися дерева, висаджені Наталією Уварової. Тут же збереглася будівля господарського корпусу з витонченою башточкою. За часів радянської влади у стінах особняка було розташоване ПТУ. Зараз це Турчинівський професійний ліцей.

Нагадаємо, що учасники першої туристичної виставки «ZT-EXPO 2019» планують створити нові туристичні маршрути між регіонами.
Погода, Новости, загрузка...