Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 22:14
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 июня 2019, 08:11

Близько тисячі різнокаліберних набоїв, тротилові шашки, міна та порох – добовий результат поліцейського відпрацювання на Житомирщині

У ході оперативно-профілактичних заходів, проведених у рамках операції «Зброя», поліцейські вилучили зброю, боєприпаси та вибухонебезпечні речовини у жителів кількох районів області. За фактами незаконного поводження з цими предметами розпочаті досудові розслідування.

20 червня працівники Коростенського відділу поліції, розслідуючи кримінальне провадження, провели санкціонований обшук у домоволодінні 57-річного жителя райцентру. У результаті з різних кімнат помешкання чоловіка вилучили небезпечні речі: предмети, подібні до пістолетів, близько 80 різнокаліберних набоїв, порох, тротилові шашки та мінометну міну. Походження такого арсеналу господар не пояснює, тож усі обставини та призначення виявленого з’ясовуються у рамках подальшого досудового розслідування.

Того ж дня у результаті ще одного обшуку, проведеного за відповідною ухвалою суду у будинку жителя м. Коростишева, поліцейські викрили нелегальне зберігання боєприпасів. Серед вилученого – понад 750 набоїв до автоматичної зброї, ще з півтора десятка – до мисливської тощо.

У селищі Брусилові за місцем проживання 23-річного молодика правоохоронці виявили два десятка набоїв і саморобний пістолет. У поле зору поліцейських цього ж дня потрапили й двоє жителів Радомишльського району: в одного з них було вилучено патрони до карабіна і глушник, в іншого – порох.

За всіма фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. До суду слідчими направлені подання про направлення вилученого на експертне дослідження.

Нагадуємо, що чинним кримінальним законодавством за носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.
Погода, Новости, загрузка...