Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 13:17
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 июля 2019, 08:07

В ГУНП Житомирщини відбулась зустріч міжнародних спостерігачів CANADEM з керівником главку поліції

У рамках робочої зустрічі, що відбулась 2 червня у Головному управління Нацполіції в області, В’ячеслав Печененко проінформував довгострокових спостерігачів за виборами в Україні Канадської Місії CANADEM про забезпечення публічної безпеки та правопорядку на Житомирщині, а також про превентивні заходи поліції у період парламентських виборів.

Окреслюючи загальну ситуацію щодо перебігу виборчого процесу, керівник ГУНП В’ячеслав Печененко вказав на його особливості з точки зору правоохоронців:

– Безумовно, парламентські вибори відрізняються від президентських, у першу чергу, кількістю суб’єктів виборчої кампанії. На сьогодні ЦВК зареєстровано понад 5 тисяч кандидатів у народні депутати України. І вже з перших тижнів стало зрозуміло, що боротьба між ними буде запеклою. Не завжди вона відбувається у рамках закону, про що свідчать повідомлення, які надходять до поліції. Ми зіштовхнулись з новими ситуаціями і порушеннями, не характерними для попередньої, президентської кампанії. Це і реєстрація так званих «двійників» на одному окрузі, що у результаті може призвести до зниження до 2% рейтингу реального кандидата. Це і реєстрація під брендом конкретної політичної сили з високим рейтингом кандидатів, які не мають до неї жодного відношення, - зазначив він.

Також начальник ГУНП Житомирщини проінформував, що наразі підрозділи поліції регіону зареєстрували близько 50 повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства. У переважній більшості вони стосуються порушень проведення агітації. Також органами поліції відкриті і розслідуються 5 кримінальних проваджень, серед яких – реєстрація технічного кандидата і підкуп виборців.

– Ми усвідомлюємо нинішні виклики і розуміємо, що знаходимось фактично на першому рубежі. Але поліція – не займає місце у владній вертикалі, на яку можна вплинути політично. Ми поза політикою і це дає нам незалежність у правовій оцінці і вирішенні тих чи інших ситуацій відповідно до закону, - зауважив В’ячеслав Печененко.

Відповідаючи на запитання спостерігачів, керівник поліції Житомирщини також розповів про проведення двохетапних спільних навчань з іншими відомствами МВС із забезпечення правопорядку у день виборів. Він також проінформував про залучення до цих завдань нацгвардійців.

Окрема розмова стосувалась і побутових умов перебування поліцейських на дільницях під час забезпечення правоохоронних функцій. Зокрема, В’ячеслав Печененко запевнив, що ці питання перебувають на його особистому контролі, й керівники територіальних підрозділів уже обговорюють з головами ОТГ і сільських рад створення для поліцейських належних умов для несення служби на дільницях.

Учасники зустрічі домовились про механізми подальшої взаємодії
Погода, Новости, загрузка...