Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 04:50
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

12 июля 2019, 10:42

Житомирські аудитори виявили недоліків та порушень на суму понад 4,6 млн грн у ДП «Словечанське лісове господарство»

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели державний фінансовий аудит діяльності державного підприємства «Словечанське лісове господарство» (далі – Підприємство) за період з 01.01.2015 по 31.03.2019.

За результатами аудиту виявлено, що, незважаючи на достатню фінансову стійкість ДП «Словечанське лісове господарство», темпи його економічного зростання та розвитку сповільнюються.

Водночас встановлено низку факторів, які стримують розвиток Підприємства і негативно впливають на повноту отримання ним доходів та обґрунтованість здійснених витрат.

Зокрема, аудитом встановлено, що через проведену безоплатну передачу лісопродукції на баланс десяти державних підприємств упущено вигод коштів на суму майже 2 млн грн.

Підприємство здійснило майже 1,4 млн грн непродуктивних витрат на сплату штрафів за порушення податкового законодавства.

Через недотримання вимог нормативно-правових актів у частині визначення нормативу витрат на консалтингові послуги витрачено ще 0,3 млн грн.

Установлені факти незаконних і самовільних рубок дерев, що призвели до заподіяння шкоди лісу на загальну суму майже 0,6 млн грн, свідчать про неналежний контроль за збереженням та ефективним використанням лісових ресурсів.

Окрім того, неефективні управлінські рішення щодо організації охорони земель лісового фонду з попередження незаконного видобутку бурштину призвели до заподіяння шкоди цим землям на понад 0,2 млн грн.

Установлено, що Підприємство втрачало кошти через ненарахування штрафних санкцій та неналежне проведення претензійно-позовної роботи щодо їх стягнення; укладення договорів з приватним підприємством на надання послуг некомерційного характеру з питань бухгалтерського та податкового обліку, маючи у штаті відповідних спеціалістів.

За результатами проведеного аудиту керівництву Підприємства надано низку пропозицій для поліпшення ефективності управління коштами і майном Підприємства та покращання фінансових результатів діяльності, приведення у відповідність до вимог чинного законодавства його обліку та звітності.

Нагадаємо, що аудитори Житомирщини виявили порушень на суму понад 1,6 млн грн у Харитонівській сільській раді.
Погода, Новости, загрузка...