Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 21:20
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

10 июля 2019, 13:34

Кількість багатодітних родин Житомирщини, які отримують державну підтримку, зростає

З 1 квітня поточного року кожна багатодітна родина може отримувати фінансову підтримку від держави. Так щомісяця на третю та кожну наступну дитину нараховуватимуть по 1 тис. 700 грн. Як отримати матеріальну допомогу – читайте далі.

Кожна багатодітна родина Житомирщини може отримувати на третю та кожну наступну дитину щомісяця по 1 тис. 700 грн. З 1 квітня 2019 року в Україні збільшили допомогу багатодітним сім’ям. Такі виплати здійснюватимуться до тих пір, поки дитині не виповниться 6 років.

За повідомленням департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, на Житомирщині такою фінансовою підтримкою можуть скористатися близько 10 тисяч родин. Проте кожна сім’я повинна мати посвідчення багатодітної родини, щоб отримувати ці виплати на дітей.

Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної родини, має змогу з 1 квітня 2019 року оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6-ти років, держава виплатить на кожну з них по 1 700 грн. Ці кошти додаються додатково до щомісячних 860 грн. допомоги при народженні дитини, якщо таку допомогу ще отримують батьки.

Департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА повідомляє, що державну допомогу на дітей в області вже отримують понад 3 тисячі багатодітних родин. На третю та кожну наступну дитину їм нараховують щомісяця по 1,7 тис. грн.

Як отримати фінансову підтримку на дітей?



Для того, щоб оформити допомогу на дитину, мамі або татові слід звернутисяу найближче відділення соціального захисту населення і написати Заяву на отримання грошей.



При собі також потрібно мати оригінал та копію посвідчення багатодітної сім’ї, без якого оформити допомогу буде неможливо, та свідоцтва про народження дітей.



Виплати здійснюватимуться через Укрпошту чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються 860 грн.



Навіть якщо дитині 5 років, допомогу варто оформити – за рік держава фінансово підтримає сім’ю, надавши безповоротно 20 400 гривень на третю і кожну наступну дитину.

Нагадаємо, що у державі значно зросла підтримка родин, в яких народжуються діти. З вересня минулого року батькам новонароджених дітей видають пакунки малюка з необхідними в перший період життя дитини речами. З січня 2019 року діє нова соціальна послуга «Муніципальна няня». За послуги няні держава повертає щомісяця частину коштів.
Погода, Новости, загрузка...