Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 10:13
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

13 июля 2019, 22:48

На Житомирщині поліція проводить операцію «Мак 2019»

За час оперативно-профілактичних заходів, які розпочалися у травні, поліцейські вилучили з присадибних ділянок жителів області понад 10,6 тисяч нарковмісних рослин. Нині триває розслідування 42 кримінальних проваджень за фактами незаконних посівів та культивування маку і конопель, заборонених для вільного вирощування.

Заходи поліції, що триватимуть по жовтень, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин (маку та конопель), документування злочинної діяльності та осіб, причетних до неї, а також фактів порушення чинного законодавства суб'єктами, які займаються легальним посівом нарковмісних рослинних культур.

Як повідомив начальник Управління протидії наркозлочинності ГУНП області Олександр Богун, нині з нелегального обігу вилучено понад 10,6 тисяч нарковмісних рослин, конопель кількісно більше (більше 9 тисяч). За цими фактами було відкрито 42 кримінальних провадження, чотирьом особам уже оголошено про підозри у вчиненні вказаних кримінальних діянь.

Нагадаємо, поліція області розпочала проведення профілактичних заходів «Мак 2019» з ліквідації конопляної плантації у м. Коростишеві. 21 травня в обійсті місцевого жителя було виявлено майже 8 тисяч цих нарковмісних рослин.

Упродовж червня заборонені рослини серед іншої городини поліцейські знайшли і вилучили у жителів низки інших районів Житомирщини.

11 липня у ході санкціонованого обшуку за місцем проживання житомирянина дільничні офіцери міського відділу поліції також виявили та ліквідували насадження маку і конопель. Із присадибної ділянки господаря вилучили чверть сотні рослин коноплі та понад чотири десятка – снотворного маку.

Правова кваліфікація події – ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) ККУ. Усе вилучене за відповідною ухвалою суду буде направлено на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Нагадуємо, що незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин або конопель у кількості до 10 рослин, - караються штрафом від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 розцінюється вже як кримінально каране діяння, за яке передбачено, в тому числі, і арешт до 6 місяців або обмеження волі строком до 3 років.
Погода, Новости, загрузка...