Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 01:06
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

21 июля 2019, 11:15

У Житомирі юні книголюби вчилися безпечно проводити канікули

19 липня рятувальники знову завітали в гості до маленьких відвідувачів Житомирської центральної міської бібліотеки ім. В.Земляка. Для працівників Управління ДСНС Житомирщини вже стало доброю традицію проводити уроки безпеки в кожній зміні літнього табору книголюбів. Цього разу вони розкрили дітям три теми, які допоможуть їм уникнути біди на канікулах – це поводження із вибухонебезпечними та невідомими предметами, пустощі з вогнем та безпечний відпочинок біля водойм.

За допомогою фотослайдів та макетів, які викликали у дітвори найбільшу зацікавленість, працівник ДСНС наочно продемонстрував присутнім різновиди боєприпасів, зміну їхнього зовнішнього вигляду після тривалого перебування під землею, місця їх знаходження. Під час розв’язання ситуативних задач «книголюби» також дізналися, що необхідно робити при виявленні невідомого пакунку у транспорті, приміщенні, на зупинці тощо. Вивчений алгоритм дій при знаходженні вибухонебезпечного чи невідомого предмету закріпили вікториною.

Що стосується пустощів із вогнем, рятувальники навели приклади пожеж спричинених іграми дітей із запальничками чи сірниками та розповіли яку шкоду можна завдати оточуючим та природі. Разом навчилися безпечно розводити багаття в лісі.

Та окрім відпочинку в лісових масивах більшість дітей полюбляють проводити час біля водойм. – Запам’ятайте, категорично забороняється купатися у кар’єрах, річках, ставках. Там не має рятувальних постів, на дні може бути розбите скло, іржаві банки, каміння. Різкі обриви, холодна швидка течія й скелясті спуски також дуже небезпечні для відпочиваючих. – розповіла фахівець прес-служби Управління Ірина Коваль. Тепер на випадок біди діти вже вміють різними способами рятувати потопаючого, адже разом із рятувальницею усі охочі потренувалися як правильно це робити. На завершення присутні отримали буклети із правилами безпеки життєдіяльності.
Погода, Новости, загрузка...