Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 19:26
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

9 августа 2019, 09:46

За сім місяців 2019 року на розгляд до фіскальної служби області надійшло 68 запитів на публічну інформацію

З метою забезпечення реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, прозорості та відкритості своєї діяльності, Головним управлінням ДФС у Житомирській області забезпечено розгляд документів, які надійшли до областного відомства та територіальних органів засобами поштового зв’язку, електронною поштою та особисто від запитувача, відповідно до вимог Закону України від 13.01.2011 №2939-VI «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон № 2939).

Відповідно до Закону № 2939 публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

Запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.

До уваги запитувачів!

Запитувачі інформації ототожнюють такі поняття як запит на отримання публічної інформації, звернення, надання консультації з питань практичного застосування окремих норм законодавства України з питань державної митної справи, при цьому дані категорії звернень є різними за наступними ознаками: правовими підставами; визначенням понять; формами; строком розгляду; змістом; вимогами оформлення; платністю тощо.

Закон не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, а саме Законом України „Про звернення громадян”. Запит на отримання публічної інформації має відповідати вимогам ст. ст. 1 та 19 Закону № 2939.

До ГУ ДФС у Житомирській області станом на 01 серпня 2019 року відповідно до Закону № 2939 поштою та електронною поштою надійшло 68 інформаційних запитів, у тому числі: від фізичних осіб – 40, від юридичних – 28 запитів.

Запитувачів цікавила наступна інформація: суми нарахованих податків, наявність вакантних посад, відомості із Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, право власності на земельну ділянку, рахунки з плати єдиного соціального внеску, суми податкового боргу, податкова та фінансова звітність, реквізити нормативно-правових актів та ін.

У результаті розгляду запитів на інформацію задоволено – 58 запитів; надано відмову на підставі п.1 ст.22 Закону №2939 на 10 запитів, в т.ч. направлено до належного розпорядника інформації -1 запит.

На вказані запити на інформацію відповіді надані у встановлені законодавством терміни.
Погода, Новости, загрузка...