Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 03:02
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 августа 2019, 22:07

Цьогоріч автори Житомирщини подали 17 заявок на випуск книг за кошти обласного бюджету

Цього року місцеві автори Житомирщини подали 17 проєктів соціально значущої літератури, які можуть бути надруковані за кошти обласного бюджету.

Про це повідомили в управлінні культури та туризму Житомирської ОДА.

За інформацією управління, письменники області запропонували 14 проєктів літературно-художних видань, 2 науково-популярних та 1 довідкове. Серед поданих заявок – 4 проєкти дитячих книг.

Наразі експертна рада з питань випуску соціально значущої літератури опрацьовує подані заявки та здійснює їх оцінювання за критеріями:

видання до знаменних та пам’ятних дат,
актуальність і новизна теми в контексті сучасних проблем українського державотворення та історії України,
сприяння у розвитку багатонаціональної культури України, зміцнення духовності і моралі українського народу,
збагачення суспільства національними та загальнолюдськими надбаннями в економічній, політичній, духовній та інших сферах,
сприяння у розвитку підростаючого покоління та вихованні у дітей любові до Батьківщини, її народу, мови, традицій, культури та інші.

Після оцінювання проектів члени Експертної ради під час засідання, які заплановане на вересень, визначать перелік соціально значущої літератури, які будуть надруковані у 2019 році за кошти обласного бюджету.



Загалом на випуск книг цьогоріч передбачили 200 тис. грн. Усі видані книжки письменників Житомирщини поповнять бібліотечні фонди області.
Погода, Новости, загрузка...