12 серпня в Андрушівському районному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області відбулось засідання круглого столу з обговорення питань дотримання вимог чинного законодавства операторами ринку з обігу харчових продуктів у закладах громадського харчування. Керівництвом районного управління Держпродспоживслужби до участі у заході було запрошено власників (керівників) та представників закладів громадського харчування Андрушівського району. У ході засідання учасники заходу мали можливість обговорити вимоги чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктівта особливості здійснення заходів контролю з боку держави за вище згаданими об’єктами.
Детальніше розглядались питання щодо впровадження у закладах громадського харчування постійно діючих процедур, заснованих на принципах аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Спеціалісти районного управління ГУ ДПСС навели учасникам ряд переваг від впровадження принципів НАССР: так, належна реалізація НАССР дозволяє не тільки знизити певні ризики, а ще й дозволяє значно удосконалити роботу закладів громадського харчування, підвищити довіру споживача та власне рейтинг закладу.
Загалом захід відбувся у форматі відкритого діалогу, учасники мали змогу отримати інформативні та змістовні відповіді на свої питання.