Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 11:51
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

18 августа 2019, 09:03

На Житомирщині п’ятьом особам повідомлено про підозру у незаконному видобуванні бурштину

Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене групою осіб.

Наразі, за погодженням із процесуальним керівником, п’ятьом особам повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч.ч. 2, 3 ст. 240 Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування установлено, що група з п’яти осіб, жителів Олевського району та міста Житомира, впродовж тривалого періоду часу займалися протиправною діяльністю з видобутку бурштину на території місцевого лісництва.

Організатор незаконного видобутку бурштину, житель Олевська, забезпечував нелегальних старателів відповідною технікою – мотопомпами, транспортом, а також іншим знаряддям для добування корисної копалини загальнодержавного значення.

Викрили та припинили протизаконну діяльність підозрюваних співробітники Управління Служби безпеки України в області у травні 2019 року, у ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій з виявлення нелегального цеху з виробництва та обробітку незаконно видобутого бурштину.

Як повідомлялося раніше, незаконне виробництво з нелегально видобутого бурштину організував житель іноземної держави на Київщині. Під час проведення санкціонованого обшуку у цеху було виявлено та вилучено майже 2 тонни бурштину-сирцю, 5 верстатів для обробки коштовного каменю тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить УСБУ в області.
Погода, Новости, загрузка...