Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 05:16
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

29 августа 2019, 12:50

Суха трава продовжує горіти! За добу ліквідовано сім пожеж

За минулу добу рятувальники області ліквідували сім загорянь сухої рослинності на загальній площі 13 га. Зокрема, 28 серпня о 13:35 за екстреним номером «101» надійшло повідомлення про займання сухої трави в с. Шершні Коростенського району. Там на відкритій території горіла суха трава та чагарники на загальній площі близько 4 га. Вогонь вже впритул підійшов до приватних домоволодінь громадян – палали дві дерев’яні господарчі будівлі. Існувала загроза перекидання вогню на житлові будинки, інші допоміжні споруди селян, а також ліс, в бік якого рухався вогонь. Вітряна погода сприяла поширенню полум’я ще на хату-пустку.

Бійці ДСНС гасили полум’я використовуючи хлопавки, а також воду із пожежного автомобіля. На допомогу приїхали місцеві лісівники на автоцистерні. Через захаращеність чагарниками приватних обійсть вогонь швидко розповсюджувався по території, що значно ускладнювало процес гасіння. Однак спільними зусиллями рятувальників та лісівників о 14:50 пожежу локалізовано, а о 15:20 – ліквідовано. Вогнем знищено дві дерев’яні допоміжні будівлі, хату-пустку та 4 га сухої рослинності. Подальшого поширення пожежі вдалося не допустити.

Ще один гектар сухої трави цього дня коростенські вогнеборці загасили в с Ушомир. Вогонь також йшов до житлового сектору. До прибуття фахівців ДСНС селяни почали підручними засобами відбивати його від своїх обійсть. Менш ніж за годину рятувальникам вдалося приборкати полум’я та не дати йому поширитися на будівлі громадян.

В обох випадках за попередньою інформацією, загоряння сталися через необережне поводження з вогнем. Остаточні причини наразі встановлюються.

Загалом з початку року на Житомирщині ліквідовано вже 912 таких пожеж, внаслідок яких вогнем пройдено понад 1800 га території. Через самовільне випалювання сухої рослинності та сміття, окрім знищених приватних будівель, на які перекидається вогонь, травмуються та гинуть люди, страждає природа. Зважаючи на те, що на Житомирщині вже тривалий час утримується найвищий (5 клас) пожежної небезпеки, рятувальники області нагадують населенню про заборону спалювання сміття, сухої трави, розведення багаття у лісах та на відкритих територіях. Адже суха та вітряна погода сприяє швидкому розповсюдженню горіння на великі площі. Загасити такі пожежі дуже важко, особливо якщо полум’я поширюється на ліс.
Погода, Новости, загрузка...