Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 03:19
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

29 августа 2019, 22:49

Поліцейські застерігають: через власну необачність жителі області збагачують шахраїв

Щодня до поліції звертаються жителі області із заявами про ошуканство за тих чи інших обставин. З початку року розпочато понад 700 кримінальних проваджень за фактами шахрайств. У кожному восьмому випадку встановлені причетні до них особи.

Літня житомирянка передала незнайомцеві усі заощадження у валюті (кілька тисяч), повіривши у байку про ДТП з сином. На її стаціонарний телефон передзвонив чоловік, який назвався знайомим її чада і повідомив про біду. Пенсіонерка сама сказала свою адресу проживання і уже за півгодини віддала прибулому молодикові усі наявні в оселі кошти.

Кілька десятків тисяч гривень віддала жителька Новоград-Волинського району, намагаючись отримати кредит через мережу Інтернет. Жінку, знову ж таки у телефонній розмові, переконали, що для його отримання необхідно переказати на рахунок суму завдатку, який згодом повернеться разом з кредитними коштами. Довірлива заявниця піддалася впливу незнайомого телефонного співрозмовника і виконала усі рекомендовані операції, а у результаті залишилась без грошей.

Жителька Баранівського району втратила кошти з банківського рахунку, добровільно допомігши шахраям. Жінка розповіла, що певні відомості про неї телефоний співрозмовник уже мав, а тому вона необачно повірила його словам про «проблеми з банківською карткою»

Відтак поліцейські застерігають жителів області: описані схеми ошуканств давно відомі, але від того не менш популярні. Запам’ятайте їх та розкажіть рідним, друзям, знайомим, аби ніхто з них не потерпів від шахраїв.
Погода, Новости, загрузка...