Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 11:44
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 сентября 2019, 16:12

Вогнеборці продовжують гасіння сміття на полігоні твердих побутових відходів в м. Бердичів

Рятувальники продовжують гасити сміття на полігоні твердих побутових відходів в м. Бердичів, що зайнялось окремими осередками 8 вересня. Труднощі у гасінні пожежі насамперед, додають суха погода, сильний вітер і складність у підвозі води. Крім того, гасіння ускладнюється також неможливістю під’їзду техніки та доступу особового складу до окремих осередків пожежі.

Нині пожежа все ще діє, техніка працює і рятувальники тримають її під контролем. Хоча площа горіння дещо менша, але осередки виникають в іншому місці. Фахівці ДСНС постійно заливають тління, однак процеси горіння відбуваються всередині звалища на глибині 2 метрів , що унеможливлює доступ води безпосередньо до осередків горіння.

З метою вирішення усіх проблемних питань, 10 вересня у райцентрі відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС за участю керівництва м. Бердичів, міськрайонного відділу Управління ДСНС в області та керівника ТОВ «Полісся Екосфера», представники комунальних служб міста.

Як зазначив на засіданні начальник Бердичівського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Шевчук для того, аби загасити якнайшвидше пожежу на полігоні твердих побутових відходів необхідно збільшити кількість транспорту та підвезення землі, щоб загортати тління. Крім того, гасіння водою не ефективне, адже для такої площі загорання кількість її не достатня, а найближче вододжерело відсутнє. Тобто воду необхідно підвозити з інших місць. Ймовірно причиною пожежі, припускає Ігор Шевчук, є підпал, аргументуючи це тим, що самостійно сміттєзвалище так загорітися у 3-х місцях одночасно не могло. Однак остаточну причину з’ясують правоохоронці.

За словами керівника ТОВ «Полісся Екосфера», для ліквідації загоряння необхідно екскаватор, ЗІЛ та додатково велика кількість землі для засипання. Наявність зазначеної техніки дасть змогу за завтрашній день повністю усунути тління і задимлення. Адже існує ймовірність, що післязавтра вітер змінить напрямок і піде в сторону Бердичева.

За результатами засідання комісією було зобов’язано керівництво ТОВ «Полісся Екосфера» щодо вирішення у короткий термін питання щодо існування на території сміттєзвалища додаткового механізму на випадки пожежі: резервуар з водою, чи відкрита водойма, декілька мотопомп і рукави для подачі води, аби у разі невеликого загоряння з самого початку можна було своїми силами гасити, а не викликати рятувальників.

Сьогодні зранку рятувальники знову приступили до проведення робіт по гасінню пожежі. Наразі ситуація контрольована. Загрози розповсюдженню пожежі немає. Станом на 10:00 11 вересня залишається горіння на площі близько 300 кв.м. До ліквідації пожежі залучено 9 одиниць техніки та 17 чоловіка, з них: 5 рятувальників та 1 одиниця техніки ДСНС, 2 цистерни та 2 чоловіка від МКП «Бердичів-Комунсервіс», 2 екскаватора, бульдозер, 3 грузові машини та 10 чоловік від ТОВ «Полісся-Екосфера».
Погода, Новости, загрузка...