Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 11:37
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

13 сентября 2019, 23:25

За минулу добу рятувальники надали допомогу лісівникам у гасінні лісової підстилки в трьох районах області

За минулу добу рятувальниками Житомирщини тричі залучалися до гасіння пожеж лісової підстилки на території лісових масивів в Брусилівському, Новоград-Волинському та Попільнянському районах.

Зокрема, напруженою видалася доба для брусилівських рятувальників. О 12:07 за номером «101» надійшло повідомлення про займання на території лісу поблизу смт Брусилів.

Як з’ясувалося, у лісовому масиві ДП «Попільнянський лісгосп» горить лісова підстилка в ширину 200 метрів. Однак глибину загорання визначити не можливо було із-за сильного задимлення. На допомогу лісівникам прибули три рятувальники та 1 одиниця пожежної техніки. На місці загорання вже працювало від лісгопсу дві одиниці техніки: цистерна та трактор, що оборював землю для запобігання збільшення площі пожежі. Спільними зусиллями о 14:40 пожежа площею в 15,5 га була повністю ліквідована.

Одночасно виникла пожежа в лісовому масиві поблизу с. Корнинське Попільнянського району. Так як відомча пожежна охорона ДП «Попільнянський лісгосп» була задіяна на гасіння попередньої пожежі, лісівники звернулися за допомогою до рятувальників. За вказаними координатами було спрямовано 4 чоловіка особового складу та 1 одиниця техніки. Крім того, до місця події прибули 10 працівників лісового господарства та 1 трактор. Близько трьох годин спільних зусиль знадобилося для ліквідації загоряння. Вогонь встиг знищити 3 га лісової підстилки.

Крім того, о 16:45 за екстреним номером «101» надійшло повідомлення про займання лісової підстилки поблизу села Абрамок Новоград-Волинського району, необхідна допомога лісівникам у її гасінні. На гасіння пожежі виїхало чотири рятувальники на пожежному автомобілі. На місці події вже працювало четверо лісівників, пожежний автомобіль та трактор. Спільними зусиллями вдалося оперативно загасити пожежу лісової підстилки на площі 0,5 гектарів.
Погода, Новости, загрузка...