Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 01:29
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

8 октября 2019, 12:25

В Житомирській області затримали крадія-гастролера з Херсонщини

Увечері 7 жовтня поблизу поліцейського посту на автошляху Київ-Чоп у Новоград-Волинському районі патрульні затримали підозрілого молодика. З’ясувалося, що він зберігає при собі ніж та деякі інструменти. А у подальшому було встановлено, що чоловіка розшукують за вчинення крадіжок у Пулинському районі Житомирщини та на Херсонщині.

Правоохоронці помітили перехожого, який, йдучи по узбіччю, раптово змінив напрям руху та кинувся тікати. Відтак поліцейські наздогнали чоловіка. Під час поверхневого огляду в його сумці виявили ніж, викрутку та деякі інші речі, що могли вказувати на причетність молодика до вчинення правопорушення. На місце події прибула слідчо-оперативна група Новоград-Волинського відділу поліції.

Тим часом працівники Пулинського відділення поліції, розслідуючи крадіжку, учинену з місцевої школи, встановили прикмети підозрюваного та розіслали орієнтування про його розшук колегам всієї області. Саме це допомогло швидко ідентифікувати та затримати розшукуваного.

- З навчального закладу, розташованому у с. Андріївці, було вчинено крадіжку. Повідомлення про це надійшло до нас уранці 7 жовтня, - розповідає начальник Пулинського ВП Віктор Лисюк. – На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що правопорушник потрапив всередину, відтиснувши вікно за допомогою інструмента, ймовірно, викрутки. В їдальні він знайшов продукти і там поїв, дещо забрав із собою. Крім того, з особистої шафки одного з працівників викрав трохи більше 3 тисяч гривень.

Поліцейські розпочали першочергові заходи для встановлення обставин події та особи, причетної до вчинення правопорушення. За свідченнями жителів села, напередодні вони бачили чужинця, який тинявся вулицями. Згодом, вивчивши записи з камер відеоспостереження, поліцейські склали опис підозрюваного у причетності до крадіжки.

Тож, перевіряючи особисті дані, названі доставленим з автошляху чоловіком, новоград-волинські поліцейські звернули увагу, що він схожий за описом на розшукуваного колегами з Пулин. Відтак повідомили їх про це.

- Нам довелося витратити кілька годин на те, щоб встановити його особу, адже чоловік щоразу називався іншим ім’ям, - коментує начальник Пулинського ВП Віктор Лисюк. – Зрештою, з’ясувалось, що він - 24-річний житель Херсонщини, якого розшукують за вчинені там злочини. Також ми отримали підтвердження його причетності і до крадіжки у школі, і до інших майнових правопорушень, учинених на території району.

Відтак нині триває подальша перевірка. Вирішується питання про обрання чоловікові міри запобіжного заходу.

Розслідування проводиться за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Чоловікові може загрожувати до 6 років позбавлення волі.
Погода, Новости, загрузка...