Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 10:00
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

10 октября 2019, 08:36

Столичні правоохоронці розшукали двох неповнолітніх "мандрівників", які самостійно поїхали на Житомирщину

Про зникнення дітей до органів київської поліції повідомила їх опікун. Завдяки злагодженим діям співробітників ювенальної превенції дітей розшукали та повернули додому. Жодних протиправних дій відносно них вчинено не було.

До Деснянського управління поліції надійшло повідомлення, що пішли з дому та не повернулися 16-річна дівчина разом із своїм 12-річним братом. За словами заявниці, дівчинка після занять в училищі сама забрала хлопця зі школи-інтернату та перестала виходити на зв'язок.

Отримавши цю інформацію, працівники ювенальної поліції спільно із представниками служби у справах дітей почали відпрацьовувати коло рідних та друзів підлітків, перевірили всі можливі місця перебування дітей. У свою чергу правоохоронці також ретельно вивчили записи із камер відеоспостереження, аби з'ясувати маршрут руху втікачів.

"У подальшому ми встановили, що у п'ятницю ввечері неповнолітні на електропоїзді вирушили до свого батька, котрий мешкає у селі в Житомирській області. До речі, чоловіка позбавили батьківських прав через зловживання алкогольними напоями, а мати дітей - померла. Офіційним опікуном стала їхня тітка ", - розповів начальник сектору ювенальної превенції Деснянського управління поліції Олександр Поліщук.

Невдовзі правоохоронці дізналися, що "мандрівники" приїхали до столиці, втім додому знову не прийшли. Як потім було встановлено, разом із своїм батьком після повернення із Житомирщини вони перебували у його столичній квартирі. Саме там їх і виявили "дитячі" поліцейські.

З дітьми провели профілактично-роз'яснювальну роботу та попередили їх про небезпечні наслідки таких подорожей без супроводу дорослих.

На жінку-опікуна склали адміністративний протокол за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян
Погода, Новости, загрузка...