Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 14 листопада 23:08
Анонси
В епіцентрі
Начальник ГУНП Житомирщини Сергій Крупєй: Довіра формується щоденною сумлінною та відповідальною роботою
Начальник ГУНП Житомирщини Сергій Крупєй: Довіра формується щоденною сумлінною та відповідальною роботою
Начальник ГУНП Житомирщини Сергій Крупєй: Довіра формується щоденною сумлінною та відповідальною роботоюВіталій Бунечко представив першого заступника голови ОДА – Володимира ФедоренкаГромадськості презентовано проєкт змін до Конституції щодо адмінтерустрою та місцевого самоврядуванняВіталій Бунечко призначив керівника апарату Житомирської ОДА
Загрузка...
Загрузка...

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

15 октября 2019, 18:43

Епідситуація в Житомирській області за 9 місяців 2019 року

З початку 2019 року в області зареєстровано 4 спалахи гострої кишкової інфекції, внаслідок яких постраждало 52 осіб, в т.ч. 16 дітей до 17 років. За аналогічний період 2018 року було зареєстровано 2 спалахи, де перехворіло 10 осіб, в т.ч. 5 дітей до 17 років.

Спалахи ГКІ пов’язані з об’єктами підвищеного епідемічного ризику: гострий гастроентерит серед учнів загальноосвітньої школи № 28 м.Житомира та 3 спалахи сальмонельозу на об’єктах ресторанного господарства та торгівлі: серед відвідувачів кафе «Маячок» с.Старий Любар Любарського району та кафе «Магнат» с.Соснівка Олевського району; серед осіб, які були присутніми на поминальному обіді, обслуговування якого здійснювало кафе «Вікторія» с.Гальчин Андрушівського району.

Спеціалісти Держпродспоживслужби взяли участь у проведенні санітарно-епідеміологічних розслідувань. Головними причинами спалахів стали: в ЗОШ № 28 – порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, не дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоку та хворими; на об’єктах ресторанного господарства та торгівлі – порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, не дотримання правил особистої гігієни працівниками кафе, порушення поточності виробничих процесів, технології приготування страв, правил зберігання сирої та готової продукції, умов миття кухонного та столового посуду, відсутність відповідної документації на продовольчу сировину.

Окрім того, з початку 2019 року в області зареєстровано 9 побутових випадків ботулізму, внаслідок яких постраждало 9 дорослих осіб (Любарський район – 4, Новоград-Волинський – 3, Овруцький та Бердичівський райони – по 1), в минулому році було зареєстровано 4 таких випадки. Причинами отруєння стали продукти домашнього виготовлення: кабачки консервовані, ікра кабачкова, сало консервоване, консервовані гриби, тушонка з яловичини. Спеціалісти територіальних органів Держпродспоживслужби взяли участь у проведенні санітарно-епідеміологічних розслідувань випадків ботулізму.

Отруєнь грибами в поточному році не зареєстровано, за аналогічний період минулого року 4 випадки з 4-ма потерпілими.
Погода, Новости, загрузка...