Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 12:47
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

8 ноября 2019, 11:02

Співпраця для забезпечення епізоотичного благополуччя

7 листопада 2019 року на базі Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася спільна зустріч представників Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства. В ході зустрічі були обговорені питання спільної взаємодії зазначених установ під час проведення кампанії з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин від сказу у частині відбору проб від впольованих хижаків з метою визначення ефективності формування імунітету проти сказу.


Учасниками зустрічі зазначено, що 12.09.2019 завершилася кампанія з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин на території області, всього оброблено 25481 км2, розповсюджено 637026 вакцин-принад (25шт. на км2), в порівнянні з минулим роком на такій же площі було поширено 509624 вакцин-принад, що становило 20 штук на 1 км2. Проведення щорічної пероральної вакцинації та збільшення щільності позитивно впливає на динаміку поширення сказу у дикій фауні, так за 10 місяців 2019 було виявлено 9 випадків сказу серед диких м’ясоїдних тварин, що на 12 тварин менше відповідного періоду 2018 року.

Окремо в ході спільної зустрічі було обговорено питання синхронізації дій під час здійснення плану заходів з ліквідації випадків африканської чуми серед диких свиней. Учасники зустрічі дійшли згоди про включення ряду пропозиції до планів заходів з ліквідації можливих випадків африканської чуми свиней у дикій фауні.

Нагадаємо, що 04.11.2019 на території мисливських угідь РРГО «Радомишльські мисливці» в урочищі «Біле болото» Радомишльського району Житомирської області було виявлено 2 трупи диких свиней, у пробах від яких, виявлений вірус африканської чуми свиней. Наразі тривають заходи щодо ліквідації даного випадку ЧАС, зокрема: трупи диких кабанів були спалені, місце захоронення неспалених решток продезінфіковане хлорним вапном, ґрунтові дороги, що ведуть до території лісомисливських господарств зони захисту перекриті, проведене інформування населення на території району та подвірний обхід індивідуального сектору населених пунктів, які входять до зони захисту, єгерями РРГУ «Радомишльські мисливці» та ТОВ «КЛУБ «КСК» проведений обхід підконтрольних мисливських угідь – живі дикі кабани або їх трупи не виявлені.
Погода, Новости, загрузка...