Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 04:21
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

5 декабря 2019, 09:06

Коростенська прокуратура подала позов до суду про припинення незаконним користуванням землі вартістю 34 млн грн

Коростенською місцевою прокуратурою заявлено позов щодо припинення неправомірним користуванням фермерським господарством землями сільськогосподарського призначення площею 328 га та повернення її розпоряднику земель державної форми власності.

Установлено, що у жовтні 2018 року, за рішенням Народицької селищної ради, місцевому фермерському господарству передано у користування на умовах оренди сім земельних ділянок вартістю 34 млн грн, розташованих єдиним масивом, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Однак сільськогосподарські угіддя, що відносяться до земель державної форми власності, передані з порушенням вимог статей 116, 122, 123 та 134 Земельного кодексу України.

Оскільки розпоряджатися землями такої категорії мають право не органи місцевого самоврядування, а територіальні органи Держгеокадастру.

До того ж, значний масив землі передано без проведення аукціону.
З метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулася до господарського суду Житомирської області.
Погода, Новости, загрузка...