Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 18:46
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

3 декабря 2019, 17:41

У Житомирській ОДА розглянули проєкт Перспективного плану об’єднання територій області

У Житомирській ОДА розглянули модель проєкту Перспективного плану об’єднання територій громад області.



Засідання міжвідомчої регіональної робочої групи відбулося сьогодні, 3 грудня, за участі голови ОДА Віталія Бунечка та його заступника Наталії Остапченко, керівника апарату ОДА Олега Шарварка та голови облради Володимира Ширми. Участь у засіданні також взяли депутати облради, голови міст, районних рад та представники ОТГ.

«Завершена робота з розроблення проєкту змін до Перспективного плану. Об’єднання діючих територій громад не планується. Впевнено крокуємо, щоб завершити процес децентралізації з успішними та достатніми громадами, адже кожен мешканець села має право на доступну медицину і освіту, якісні дороги», – сказав Віталій Бунечко.

Доопрацювання перспективних планів відбувається з урахуванням вимог уряду, а також додаткових індикаторів, які визначають спроможність громади.



За результатами засідання робочої групи вирішили створити нові ОТГ і приєднати окремі сільські та селищні ради до нині діючих громад. Пропозиції щодо деяких районів ще будуть доопрацьовуватись протягом тижня.



Також відповідно до методики формування територій запропоновано утворити в межах області 4 райони.



Зазначимо, що методикою чітко сформовані вимоги до майбутніх районів. Наприклад, центрами таких районів мають бути міста з постійною кількістю населення не менше 50 тис. осіб, а загальна кількість населення нового укрупненого району повинна складати не менше 150 тис. осіб. Водночас межі району повинні бути нерозривними.



У нас в області після внесення змін до Конституції України буде функціонувати 4 райони:



Житомирський (570 тис. населення),в який увійдуть нинішні Житомирський, Брусилівський, Коростишівський, Попільнянський, Романівський, Пулинський, Черняхівський, Хорошівський та Радомишльський райони;


Коростенський (260 тис. населення), в який увійдуть нинішні Коростенський, Малинський, Народицький, Лугинський, Овруцький та Олевський райони;


Бердичівський (220 тис. населення), в який увійдуть нинішні Бердичівський, Ружинський, Андрушівський, Чуднівський та Любарський райони;


Новоград-Волинський (170 тис. населення), в який увійдуть нинішні Новоград-Волинський, Баранівський та Ємільчинський райони.
Погода, Новости, загрузка...