Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 07:58
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 декабря 2019, 09:41

На засіданні ДНПК обговорювали епізоотичну ситуацію в області зі сказу та АЧС

2 грудня 2019 року в приміщенні прес-центру Житомирської ОДА відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Житомирській облдержадміністрації під головуванням заступника голови ОДА – Наталії Остапченко та за участі начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександра Шпити, на якому розглядалося питання епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней та сказу на території Житомирської області.

Як зазначив у своєму виступі заступник голови комісії Олександр Шпита, - останнім часом епізоотична ситуація з АЧС у світі продовжує ускладнюватись. Як свідчить статистика, з початку року про виявлення нових випадків захворювання повідомили 12 Європейських країн (зареєстровано 1817 випадків серед свійських свиней та 5435 випадків – у дикій фауні ). В Україні захворювання реєструвалося на території всіх областей, всього 508 спалахів (в т.ч. 369 – свійські,112 – дикі свині)

Зокрема, Житомирська область входить до числа областей із найменшою кількістю спалахів АЧС : у поточному році 2 випадки АЧС зареєстровано у дикій фауні (ДП «Білокоровицький лісгосп» Олевського району та РРГО «Радомишльські мисливці» Радомишльського району) та один випадок у приватному секторі с.Стара Олександрівка Пулинського району.

Поряд із тим на території області спостерігається напружена епізоотична ситуація щодо сказу тварин. Так, з початку року на території України виявлено 605 неблагополучних по сказу пунктів. У Житомирській області у поточному році досліджено 376 тварин на сказ, з них виявлено хворих 33, у т.ч. 8 лисиць, 12 котів, 9 собак, 1 корова.

В 32-х населених пунктах неблагополучних по сказу вводилися карантинні обмеження та проводились оздоровчі заходи.

За результатами засідання ДНПК при Житомирській облдержадміністрації було прийнято відповідні рішення щодо :

– визначення зони захисту від епізоотичного осередку з АЧС (с.Стара Олександрівка Пулинського району) та зони спостереження,

– затвердження Плану заходів щодо профілактики АЧС з метою недопущення подальшого розповсюдження на інші території ;

– виконання плану моніторингових досліджень на АЧС від свійських свиней та диких кабанів;

– охоплення профілактичною вакцинацією проти сказу на території області всього поголів’я собак і котів, сільськогосподарських тварин та створення резерву антирабічної вакцини для імунізації тварин від сказу.
Погода, Новости, загрузка...