Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 20:14
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

20 декабря 2019, 17:05

Прокурор Житомирської області повідомив депутату міськради про підозру у зловживанні службовим становищем

Прокурор Житомирської області Олег Василів 20 грудня 2019 року повідомив депутату однієї з міських рад про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам, за ч.2 ст. 364 КК України.

За версією слідства, депутат, перебуваючи на посаді директора комунального підприємства, у листопаді 2018 року незаконно організував та виконав, застосовуючи спецтехніку, зняття шару ґрунту і незаконний видобуток ґрунтової суміші об’ємом 1000 м куб на земельній ділянці, що в Олевському районі.

Діючи протиправно, без спеціального дозволу на користування надрами та спеціального дозволу на зняття і перенесення ґрунтового покриву, а також без проведення зміни цільового призначення сільськогосподарських земель, депутат-директор порушив вимоги низки статей Кодексу України «Про надра», Земельного кодексу України, Закону України «Про охорону земель» та Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

Унаслідок незаконного видобутку ґрунтової суміші (утворено кар’єр глибиною до 3,5 м) економічним інтересам держави завдано збитків на суму 625,4 тис грн, чим спричинено тяжких наслідків навколишньому природному середовищу.

Зазначені обставини підтверджені належними та достатніми доказами в сукупності, зібраними органом досудового розслідування.

Під процесуальним керівництвом Коростенської місцевої прокуратури, досудове розслідування проводить слідчий відділ Коростенського ВП ГУНП в області.
Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Погода, Новости, загрузка...