Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 14:22
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 ноября 2011, 09:25

Володимир Шинкарук презентував роман «Тренер»

Відомо, що після матчу-реваншу, більшість футболістів розстріляли. Це сумна і героїчна подія радянських футболістів під час Великої
Володимир Шинкарук, переможець конкурсу "Коронація слова" 2010 року у номінації "Пісенна лірика про кохання", в приміщенні обласної бібліотеки для юнацтва презентував свій перший великий прозовий твір "Тренер". Прозовий твір "Тренер" - це спогади автора про юні роки, та майстерно вплетені долі головних героїв в події далекого 1942 року, коли в окупованому німецькими військами Києві відбувся футбольний "Матч Смерті" між командами "Старт", яку представляли футболісти-кияни та "Флакельф", яку представляли німецькі солдати-футболісти. Саме в основі роману і закладена хвилююча розповідь про улюблену гру мільйонів – футбол, а також про війну і мир, мужність і самовідданість, добро і зло.

Відомо, що після матчу-реваншу, більшість футболістів розстріляли. Це сумна і героїчна подія радянських футболістів під час Великої Вітчизняної Війни, які не побоялися погроз зі сторони німецького командування, і на радість всім людям, які залишилися в окупованому Києві і не тільки, виграли матч з рахунком 5:3.

Перша ластівка цього твору побачила світ 2006 року, коли "сумна повість" "Тренер" вийшла друком у книзі Володимира Шинкарука "Нестандартний підхід". Читачів так захопив твір, що вони спочатку просили, а згодом вимагали у автора продовження. І Володимир Федорович зважився на розширення історії про свого легендарного учителя - Тренера із його дитинства.

В результаті, повість розвинулась у роман - перший великий прозовий твір Володимира Шинкарука. Одним із ключових моментів роману став легендарний "Матч смерті", що відбувся в окупованому Києві влітку 1942-го.

Володимир Шинкарук – професор ЖДУ ім.І.Франка: «Я хвилююся, як першокласник, це перша презентація. Я цей роман писав і для дорослих і для дітей. У ньому матеріалізовані мої дитячі і юнацькі спогади. І звичайно тут є історичне підґрунтя…»

Надія Семенюк – директор обласної бібліотеки для юнацтва: «Слова його вразили, тому що він показав у своєму творі, як насправді і що в ті роки відбувалося. Навіть якщо людина хвора, безсила, вона збирає всю свою силу і енергію щоб відстояти свою позицію…»

Володимир Шинкарук презентував нову книгу із своєю постійною супутницею-гітарою. У його подальших планах – велика презентація роману за участю відомих спортсменів і письменників.

У творчому активі поета вже є збірки віршів та оповідань, зокрема і "сумна повість" "Тренер", яка є спогадом автора про юнацькі роки та селище Червоне, що на Житомирщині. Оповідання "Тренер", як і деякі неперевершені роботи Володимира Шинкарука, любязно надані самим автором, можна прочитати на сторінках нашого сайту.
За матеріалами: chervone
Погода, Новости, загрузка...