Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 02:19
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 декабря 2019, 16:39

Житомирська область готова до реагування на ускладнення погодних умов зимового періоду

24 грудня обласна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови Житомирської облдержадміністрації Володимира Федоренка розглянула питання готовності служб області до реагуваня на ускладнення погодних умов зимового періоду.
Зокрема, заслухали інформацію керівництва служби з надзвичайних ситуацій та автомобільних доріг, стосовно готовності в енергетичній сфері, закладів охорони здоров’я, соціального захисту та регіонального розвитку.
Як зазначив на комісії заступник начальника Управління ДСНС Олег Держанівський, протягом осінньо-зимового періоду 2018-2019 років через ускладнення дорожнього руху на автомобільних дорогах області, пов’язані з сильними снігопадами та ожеледдю, рятувальні підрозділи деблокували 51 одиницю техніки, зокрема, і швидкі допомоги, рейсові автобуси, вантажні автомобілі.
Наразі у стані постійної готовності щодоби перебуває 62 одиниці пожежної і спеціальної техніки та 225 рятувальників, додатково надзвичайники готові залучити 4 одиниці інженерної техніки, мотопомпи, 40 автономних джерел електроживлення. Водночас застосування пожежної техніки у якості тягачів потрібно звести до мінімуму, оскільки це обмежує роботу підрозділів у напрямку реагування на пожежі. З цього приводу налагоджена співпраця зі службою автомобільних доріг, яка цього року передбачає залучення потужної важковагової техніки для ліквідації заторів.
- Усі підрядні організації підготовлені до зими і по техніці, і по матеріалах на 100%, зокрема, заготовлено 14,2 тис. тонн солі, - розповів виконуючий обов’язки начальника служби автомобільних доріг в області Сергій Заїка. На території області є завод, що має у розпорядженні тисячі тонн матеріалів, які завжди можна використати в осінньо-зимовий період для виготовлення суміші. Що стосується техніки, яка була в облавтодорі ще за радянських часів, вона вже давно вичерпала свій ресурс. Наразі підрядники мають потужну сучасну техніку іноземного виробництва (готові залучити 80 одиниць техніки).
Серед щорічних проблемних ділянок – це дорога в обхід Коростишева (Київ-Чоп) та Виступовичі-Могилів-Подільський через Вінницю (тут проблемна ділянка на кордоні з Вінницькою областю, с.Хажин). Ці ділянки на випадок заторів посилені додатковою важкогабаритною технікою.
Адже торік через обмеження руху у Вінницькій області та несвоєчасне повідомлення про це правоохоронних органів утворилися величезні кількагодинні затори на межі з Житомирською областю, куди і спецтехніці дістатися було важко. Зважаючи на цей досвід, голова комісії Володимир Федоренко зосередив увагу служб на необхідності налагодження взаємодії та оперативного взаємоінформування між відомствами та областями.

Крім того, на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням руху на автодорогах в зимовий період, передбачено розгортання двох мобільних пунктів обігріву з використанням наметів та одного пересувного. По області створена мережа соціальних пунктів обігріву та працюватиме патруль.
Під час роботи комісії в режимі ведеозв’язку було проведено тренування з відпрацюванням дій Олевської міської територіальної громади на випадок погіршення погодних умов із різким зниженням температури до – 24 градусів, шквального вітру, заметів, і як наслідок – надзвичайної ситуації в системі життєзабезпечення, транспортного сполучення, заторами та аварією на дорогах. Вжиття термінових заходів реагування відпрацьовані теоретично із залученням усіх ланок територіальної підсистеми цивільного захисту.
Погода, Новости, загрузка...