Відбуватиметься все в їдальнях за допомогою кухарів, які, власне, і виконуватимуть основні роботи з приготування випічки
На Житомирщині готуються встановити новий рекорд України по випіканню різдвяного медового пряника. В грудні місяці за задумом організаторів одночасно 5 тисяч учасників зі ста різних навчальних закладів області візьмуться за пекарську справу.
Відбуватиметься все в їдальнях за допомогою кухарів, які, власне, і виконуватимуть основні роботи з приготування випічки. Діти та молодь будуть лише виліплювати фігурні пряники. У кожному навчальному закладі буде створена лічильна комісія, яка після закінчення випікання солодощів буде фіксувати кількість учасників та випечених під час проекту пряників й передавати результати до головної лічильної комісії.
«Цей масштабний захід ми проводимо для відродження давніх поліських традицій, - розповідає організатор проекту, голова обласної молодіжної творчої спілки художників та мистецтвознавців Інна Величко. – Напередодні Різдва наші предки традиційно випікали медові пряники, котрими не тільки частували гостей, а й прикрашали новорічні ялинки; дарували їх рідним, знайомим, знедоленим. Саме з цим звичаєм і планується познайомити якнайбільше людей».