Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 06:40
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 ноября 2011, 09:33

На Житомирщині до Різдва спечуть 25 тисяч медових пряників

Відбуватиметься все в їдальнях за допомогою кухарів, які, власне, і виконуватимуть основні роботи з приготування випічки
На Житомирщині готуються встановити новий рекорд України по випіканню різдвяного медового пряника. В грудні місяці за задумом організаторів одночасно 5 тисяч учасників зі ста різних навчальних закладів області візьмуться за пекарську справу.

Відбуватиметься все в їдальнях за допомогою кухарів, які, власне, і виконуватимуть основні роботи з приготування випічки. Діти та молодь будуть лише виліплювати фігурні пряники. У кожному навчальному закладі буде створена лічильна комісія, яка після закінчення випікання солодощів буде фіксувати кількість учасників та випечених під час проекту пряників й передавати результати до головної лічильної комісії.

«Цей масштабний захід ми проводимо для відродження давніх поліських традицій, - розповідає організатор проекту, голова обласної молодіжної творчої спілки художників та мистецтвознавців Інна Величко. – Напередодні Різдва наші предки традиційно випікали медові пряники, котрими не тільки частували гостей, а й прикрашали новорічні ялинки; дарували їх рідним, знайомим, знедоленим. Саме з цим звичаєм і планується познайомити якнайбільше людей».
За матеріалами: 1.zt
Погода, Новости, загрузка...