Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 03:23
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

21 ноября 2011, 08:54

Мер Бердичева: Гроші на деревах - не ростуть

Тетяна Василівна коротко розповіла про кількість спортивних шкіл, клубів та секцій: «В місті діють 2 дитячо-спортивні

Мер незадоволений тим, як розподіляються кошти в спортивній галузі. Своїми думками з цього приводу він поділився з присутніми на засіданні виконавчого комітету, заслухавши доповідь Тетяни Дячук, начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту. Вона ознайомила присутніх з розвитком фізичної культури і спорту в місті та проведення фізкультурно-спортивних заходів.

Тетяна Василівна коротко розповіла про кількість спортивних шкіл, клубів та секцій: «В місті діють 2 дитячо-спортивні школи, міський центр «Спорт для всіх», міський плавальний басейн, 2 стадіони, футбольний клуб «Бердичів Лідер». Фізичне виховання та оздоровча робота проводиться в 15 загальноосвітніх, 12 дошкільних, 3 професійно-технічних та 3 вищих навчальних закладах. Для організації занять у школах є 21 спортивний майданчик. Один із штучним покриттям на базі ЗОШ№5, майданчик з тренажерним обладнанням в НВК№4, 10 спортивних залів площею не менше 162 кв. метрів. Заклади професійно-технічної освіти мають 5 спортивних майданчиків, три спортивні зали, 2 футбольних поля. Вищі навчальні заклади теж мають в своєму розпорядженні три спортивні майданчики та три спортзали».

Також розвивається й професійний спорт - в місті функціонують дві федерації боксу та футболу, що готують спортсменів, які представляють місто на змаганнях різних рівнів. Працює ряд спортивних шкіл та клубів: з боксу «Крос», тренер Олег Сікорський, з рукопашного бою «Віктор», тренер Віктор Азізов, клуб спортивного карате, керівник Леонід Некца, проводяться заняття з кіокушинкай карате, тренер Віктор Гуменюк та ряд інших шкіл та секцій. Керують заняттями та готують майбутніх чемпіонів три Заслужених тренери України Валерій Пушкарьов,Олександр Михальченко, Сергій Шеремет. Звання заслужений керівник фізичної культури та спорту має тренер ДЮСШ Володимир Керносенко.

Враховуючи все вище зазначене, тобто, міський спортивний потенціал, в місті приорітетними визначено ряд змагань, що включені до олімпійських: бокс, баскетбол, легка атлетика, настільний теніс, плавання, вільна боротьба, футбол. Втім, увага приділяється й карате, кікбоксингу, пауерліфтингу, рукопашному бою, шахам, стрітболу і футзалу, що не входять до олімпійської програми.

В цьому році на розвиток всіх цих спортивних клубів, шкіл та секцій державою було виділено всього 700 тис. грн., а місто з власного бюджету додало до цієї суми ще 2 мільйони 55 тисяч гривень. Таким чином на розвиток міського спорту було витрачено 2 млн. 789 тис. гривень. Пані Дячук, детально розповіла присутнім на що саме було витрачено ці кошти.

Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту разом з міською владою було проведено ряд змагань та турнірів: XIIIМіжнародний турнір з боксу на призи В.Кличка, Міжнародні змагання зі стрибків у висоту пам’яті Лонського,Всеукраїнські футбольні турніри на призи А. Пузача та Л. Копитка, міжнародний турнір з настільного тенісу, зональні змагання з футболу, організовано зустріч легкоатлетичного марафону «Схід-Захід» та низка заходів з нагоди різних свят.

Крім того, бердичівські спортсмени неодноразово повертались переможцями із змагань різних рівнів, не перестаючи тішити своїми здобутками тренерів та прихильників спорту.

Сума, виділена на розвиток спорту чимала, єдиний момент на який слід звернути увагу - кількість коштів, що виділяється на змагання збірних команд міста. На думку начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту, приймаючи бюджет уже на наступний рік, слід збільшити фінансування саме на виїзні змагання.

Міський голова, вислухавши пропозицію Тетяни Василівни, зазначив, що відповідальність за раціональне розподілення коштів лежить саме на управлінні підпорядкованому пані Дячук, а два мільйони, що були виділені на розвиток спорту, відірвали від інших галузей, що потребують чималих фінансувань.

«Якщо збільшувати фінансування, то треба мати на це кошти, а їх у нас не вистачає. Скрізь, у всіх установах проходить оптимізація, щоб кошти раціонально використовувались, а не витрачати їх на секретарів чи ще щось… Вам слід знати, що за вашим бажанням ми не домалюємо кілька нулів, бо коштів все одно немає. Потрібно знати тих людей, які дійсно працюють, а не просто числяться для галочки отримуючи при цьому зарплату і з ними працювати, а решту – перевести в іншу галузь » - переконаний мер.

Крім того Василя Костянтиновича обурила поведінка деяких тренерів, які «почивають на лаврах» не переймаючись сьогоденням і підготовкою спортсменів. Він натякнув присутнім, на тісні родинні зв’язки керівництва деяких спортивних шкіл зі своїми підлеглими, які покриваються і заради яких створюються групи чи секції на папері. Щоправда, обійшлось без називання прізвищ, на думку голови, всі й так знають про кого мова.

А для того, щоб вирішити питання фінансування виїздів на змагання, щоб тренери не бігали постійно до міського голови за грошима, мер запропонував скласти чіткий календарний план змагань, керуючись яким влада і виділятиме кошти.
За матеріалами: РІО Бердичів
Погода, Новости, загрузка...