Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 23:43
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

16 января 2020, 11:31

На Житомирщині поліцейські затримали підозрюваних у вбивстві чоловіка

Подія сталась в Олевському районі ще 7 січня. Однак заява про безвісне зникнення жителя одного із сіл до поліції надійшла лише за тиждень. Правоохоронцям вдалося встановити, що розшукуваного немає серед живих, уже за кілька годин. З особами, які обґрунтовано підозрюються в умисному вбивстві і приховуванні тіла загиблого, продовжують працювати поліцейські. Триває досудове розслідування.

15 січня до Олевського відділення поліції звернулась жителька селища Нових Білокоровичів із заявою про безвісне зникнення свого 59-річного дядька. За її словами, чоловіка вже з тиждень ніхто у селі не бачив, удома його теж немає.

– У ході першочергової перевірки ми опитали жителів селища і дійшли висновку, що востаннє розшукуваного чоловіка бачили біля одного із домоволодінь цього ж села. Обійстя орендували співмешканці, які приїхали до нас з Київщини з трьома неповнолітніми дітьми. У громадянського подружжя гостював і їх товариш із Рівненщини. За зібраними свідченнями, вказані громадяни офіційно ніде не працювали, натомість були небайдужими до спиртного, - розповів начальник Олевського відділення поліції Ігор Григоришин.

У ході подальшого спілкування із вказаними селянами і було викрито тяжкий злочин.

Як з’ясувалось, ще 7 січня односельчанин прийшов до їх обійстя із пропозицією придбати у нього нагородні значки і жетони радянських часів. Попередньо відомо, що розмовляв із 25-річним товаришем громадянського подружжя. Він і завдав чоловікові ушкоджень і поранень, від яких той спочатку знепритомнів, а згодом, вочевидь, і помер, будучи зачиненим у сараї. Уже наступного дня тіло загиблого чоловіки-мешканці обійстя закопали усередині приміщення, де його під час слідчих дій і виявили правоохоронці.

Обох чоловіків, обґрунтовано підозрюваних у тяжкому злочині, поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Під час обшуку у будинку правоохоронці виявили та вилучили низку речових доказів, у тому числі і належні загиблому речі.

Водночас поліцейські сповістили соціальні служби про перебування у будинку трьох неповнолітніх дітей (віком 15, 9 і 8 років), які проживали з дорослими у неналежних умовах. На їх матір було складено адміністративні матеріали, а дітлахів представники соцслужб вилучили до медичного закладу для обстеження.

У рамках досудового розслідування умисного вбивства (ст.115 ККУ) поліцейські встановлюють усі обставини та визначають ступінь вини кожного із мешканців домоволодіння.

Винуватцям душогубства може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
Погода, Новости, загрузка...