Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Середа, 24 квітня 19:25
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 января 2020, 11:29

За добу рятувальники ліквідували 9 загорянь на відкритій території

Суха тепла зима цього року далася взнаки. Якщо торік перші випадки пожеж в екосистемах сталися у лютому, то цього року – з 20 січня. Тільки минулої доби рятувальники області 9 разів виїжджали на гасіння сухої трави та сухостою на відкритих територіях, землях запасу об’єднаних територіальних громад та сільських (селищних) рад. Загалом вогнем пройдена площа у 26 га.

Зокрема, о 15:39 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від мешканців с. Іванівка Житомирського району, що горить поле, і вогонь вже підходить до обійсть громадян. На місце події виїхали фахівці 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

З’ясувалося, що на землях запасу Іванівської сільської ради горіла суха трава. Через сильні пориви вітру вогонь швидко розповсюджувався у бік житлового сектору, до якого залишалося близько 50 м, також існувала загроза поширення полум’я на самосіви. Керівник гасіння пожежі залучив на допомогу відділення рятувальників 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини з Житомира та трактор лісівників.

Доки фахівці ДСНС відбивали вогонь від обійсть людей, лісівники оборювали території, щоб запобігти подальшого розповсюдження горіння. Спільними зусиллями о 16:45 пожежу локалізовано та о 18:15 – ліквідовано. Вогнем пройдено 4,5 га сухої рослинності.

Цього ж дня попільнянські рятувальники спільно з громадянами загасили 1,5 сухої трави в с. Сущанка. Також їм вдалося не допустити поширення вогню на газорозподільний пункт та 6 будинків, більшість з яких використовувалися як дачні.

За попередньою інформацією, в обох випадках загоряння сталися через необережне поводження з вогнем.
Погода, Новости, загрузка...