Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 17:54
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 ноября 2011, 09:42

У Житомирі презентували нову громадську організацію «Молодь – ініціатор реформ»

Обласна громадська організація «Молодь – ініціатор реформ» («МІР») створена зовсім недавно – 26 жовтня – і є добровільним
18 листопада у конференц-залі житомирського готелю «Україна» презентували нову Житомирську обласну громадську організацію «Молодь – ініціатор реформ». На заході були присутні заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Світлана Сластухіна, начальник управління преси та інформації облдержадміністрації Тетяна Осницька, голова громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Олег Умінський, підприємці, представники міських і обласних громадських організацій та засобів масової інформації.

Обласна громадська організація «Молодь – ініціатор реформ» («МІР») створена зовсім недавно – 26 жовтня – і є добровільним об’єднанням жителів області різного віку та статусу, яким не байдужа подальша доля держави, які хочуть і можуть змінити своє життя та життя людей у рідному місті на краще.

за повідомленням облдержадміністрації, так, головою організації є відомий у Житомирі громадський діяч, член правління обласної Спілки журналістів України, міжнародний інструктор з таеквон-до Сергій Форест. Співорганізатори та члени «МІР»: головний редактор інтернет-сайту «Репортер Житомира» Сергій Фещенко, президент творчо-мистецького центру «Україна» Валерій Нужда, голова Житомирської міської громадської організації «Клуб громадянської опіки» Олег Поліщук, голова обласної федерації бойового самбо, майстер спорту Вадим Голуб, голова міської молодіжної організації естрадних діячів Сергій Загородський (Сергій Вікторов), підприємець, кандидат в майстри спорту з греко-римської боротьби Віктор Боровіч та інші.

Метою своєї діяльності члени новоствореної громадської організації проголосили згуртування для розбудови добробуту свого міста чи села, вулиці чи мікрорайону, для чесного відстоювання своїх прав та свобод, для реалізації професійних можливостей, творчого потенціалу, ведення власної справи, створення належних умов для духовного та фізичного зміцнення кожного, для надання допомоги тим, хто її потребує.

Сергій Форест каже: «До цього було створено багато організацій. Але люди мало їм вірять, адже зазвичай виходить так, що вся їхня благодійність та добрі справи осідають у кишенях керівників».

Думку голови «МІР» підтримала заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Світлана Сластухіна. «На Житомирщині кількість громадських організацій зростає не з кожним роком, а щомісячно. Нам управління юстиції надає дані про те, скільки реєструються і яких саме організацій. Щомісяця в області – це 10-15 організацій. Таким чином сьогодні ми маємо їх сотні. За дослідженнями Центру Разумкова, з 2002 по 2011 рік в Україні практично не відбувається позитивної динаміки у довіри населення до громадських організацій. На сьогодні він становить трошки більше трьох відсотків. Загалом же з 2002-го року цей рівень коливається від двох до шести відсотків, – розповідає Світлана Сластухіна. – Найбільший відсоток довіри простежується у періоди виборів. Хочу, щоб присутні тут члени громадських організацій задумалися, чому відбувається саме так, і зробили так, щоб рівень довіри громадян став вищим. Коли я ознайомилася з тим, які цінності пропагує організація «МІР», мені здалося, що вона зможе змінити ситуацію на краще. Ми давно співпрацюємо з багатьма організаціями, намагаємося їм допомогти у вирішенні проблем, які постають перед ними. Отож закликаю і вас до активної співпраці з нашим управлінням. Давайте зустрічатися, шукати шляхи подолання проблем і робити життя кращим!».

Сергій Фещенко і Валерій Нужда поділилися, чому вони вирішили відстоювати інтереси громадськості саме в організації «Молодь – ініціатор реформ». «Я народився, виріс, живу і збираюся жити у Житомирі. І мені не байдуже, в якому середовищі виростають мої діти. Відстоювати кращі моральні цінності, здоровий спосіб життя, долати бідність і немічність ми зможемо разом в організації «МІР», – каже Валерій Нужда.

Основними завданнями члени громадської організації визначили здійснення громадського контролю за діями місцевих органів влади, активну підтримку малого та середнього бізнесу, допомогу людям у їх життєвій адаптація. Голова дитячої міської організації «Все робимо самі» Богдан Купчицький розповів, що в «МІР» він займатиметься сферою благодійництва й меценатства. «Мати Тереза казала, що крапля добра в океані бідності може зробити диво, – зауважує Богдан Купчицький. – За благодійністю наша область знаходиться чи не на останньому місці в країні. Тому ми все робитимемо для того, щоб навчити наших людей, усіх, хто має можливість, віддавати хоча б маленьку частину своїх статків бідним, людям із обмеженими можливостями, багатодітним родинам та іншим».

За словами Сергія Фореста, 15 грудня ЖОГО «Молодь – ініціатор реформ» проведе молодіжний форум, на якому будуть представлені районні осередки організації, а також буде свято: показові виступи каратистів, таеквондистів, молодіжних груп.
За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Погода, Новости, загрузка...