Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 14:55
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

28 января 2020, 20:44

Через тіньовий ринок зайнятості втрачаються значні кошти, а громадяни позбуваються соціального захисту

Працівниками відділу розгляду звернень платників податків управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС у Житомирській області в ході проведення фактичних перевірок з питань використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин встановлено факти використання праці найманих осіб за договором аутстафінгу.

Аутстафінг - вивід персоналу одним суб’єктом господарювання іншому суб’єкту господарювання на визначений термін для виконання обумовлених договором видів робіт. Оскільки, на сьогоднішній день відсутнє законодавче визначення договорів аутстафінгу, згідно якого надаються послуги з надання персоналу.

ГУ ДПС ініційовано проведення тристоронньої зустрічі за участю представників Житомирського обласного центру зайнятості та Управління Держпраці у Житомирській області.

В ході проведення тристоронньої зустрічі проаналізовано інформацію, отриману в ході проведення фактичних перевірок, щодо використання найманої праці за договором аутстафінгу та у зв’язку з відсутністю законодавчого визначення, та умов використання найманої праці за договорами аутстафінгу прийнято рішення: внести пропозиції до законодавства про працю та зайнятість населення в частині законодавчого визначення та умов на яких використовуються договори аутстафінгу.

Зауважимо, що через тіньовий ринок зайнятості втрачаються значні кошти з несплачених податків, а громадяни позбуваються соціального захисту. Саме тому надзвичайно важливим є завдання повернути втрачені ресурси, що дасть можливість збільшити доходи громадян та спрямувати більше коштів на розвиток об’єднаних територіальних громад нашої області. І пріоритетом у заходах по контролю представників малого та середнього бізнесу не є тотальні перевірки, а вмотивоване застереження щодо дотримання норм законів.

Про факти використання праці найманих осіб без офіційного оформлення трудових відносин просимо повідомляти органи Держпраці та Державної податкової служби за місцем проживання, реєстрації.
Погода, Новости, загрузка...