Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 11:04
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

5 февраля 2020, 12:01

Рятувальники Житомирщини закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки

За повідомленням обласного центру з гідрометеорології у зв’язку з переміщенням на Житомирщину активних атмосферних фронтів, 5-6 лютого на території області очікуються несприятливі погодні умови, зокрема зниження температури повітря, снігопади та пориви вітру.



Пониження температури супроводжуються інтенсивним використанням електричних та інших приладів опалення. У сільській місцевості для обігріву оселі та приготування їжі переважно використовується пічне опалення, плита на твердому паливі.



Щороку з настанням холодів кожна третя пожежа в області виникає саме від несправності та неправильного влаштування пристроїв пічного опалення. Про це інформує Управління ДСНС України в Житомирській області.



Рятувальники нагадують кілька корисних правил для того, щоб уникнути неприємностей:



не допускати перегріву печей та слідкувати, аби не було в стінках печей і димарів тріщин, для їх виявлення і ремонту своєчасно білити конструкції печей;



на деревяній підлозі перед дверцятами топки необхідно прибити металевий лист розміром 50х70 см;



в місцях проходу димаря через дерев’яні конструкції стелі має бути влаштована протипожежна розділка з цегли.



Забороняється користуватися для розпалу печей легкозаймистими рідинами, приставляти або вішати на нагріті поверхні ковдри, ліжка, сушити дрова, залишати прилади, що топляться, без нагляду і дозволяти розпалювати їх дітям.



При використанні електронагрівальних приладів не вмикати електроприлади, що іскряться та перегріваються. А для безпечного обігріву осель краще використовувати масляні радіатори та інші прилади заводського виготовлення, без відкритої поверхні накалювання.



Пам’ятайте! У випадку виникнення пожежі негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»!
Погода, Новости, загрузка...