Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 01:13
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

10 февраля 2020, 10:22

Відбулося обговорення питань профілактики отруєння бджіл

8 лютого на базі факультету ветеринарної медицини Житомирського національного агроекологічного університету відбулась IV всеукраїнська науково-практична конференція на тему : «Профілактика отруєнь бджіл та успішний розвиток бджолиних сімей у весняний період», організована завідувачем кафедри мікробіології ЖНАЕУ Галатюком О.Є. для членів ГО «Клуб професійних пасічників Житомирщини».

До участі у заході у якості доповідачів були запрошені представники Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області : перший заступник начальника Ігор Волківський та начальник відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки – Володимир Кіндрась .


У ході конференції доповідачами було висвітлено ряд актуальних питань щодо захисту бджіл від отруєнь пестицидами.

Так, було наведено ряд ветеринарно-санітарних вимог,обов’язкових для виконання з боку пасічників (отримання ветеринарно-санітарного паспорта на пасіку, її обстеження, реєстрація в органах місцевого самоврядування та в окремих випадках реєстрація як оператора ринку). Представниками Держпродспоживслужби було надано ряд рекомендацій бджолярам на період проведення обробок сільськогосподарських угідь пестицидами та агрохімікатами. Також розглядався та обговорювався покроковий алгоритм дій у випадку отруєння та загибелі бджіл: (створення комісії, складання актів та відбір та доставка патологічного матеріалу для лабораторної діагностики тощо).

Наприкінці було наголошено на партнерській взаємодії бджолярів з аграріями та представниками органів місцевого самоврядування в частині налагодження комунікаційного зв’язку , що стане додатковим дієвим механізмом по запобіганню отруєння бджіл.
Погода, Новости, загрузка...