Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 13:56
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

21 февраля 2020, 11:25

Малинські вогнеборці ліквідували загоряння сухостою, полум’я з якого ледь не перекинулось на дім

18 лютого о 15:45 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в с. Ворсівка Малинського району. Про це рятувальників сповістили селяни, до чиїх осель вже підбиралось полум’я.

По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику було встановлено, що на полі горить суха трава на площі 1 га. Менше метра залишалось від осередку займання до найближчого житлового будинку.

Майже 20 хвилин знадобилося рятувальникам для припинення подальшого поширення полум’я. Ще за 5 хвилин – о 16:10 пожежу ліквідовували. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити 1 га сухостою.

Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалось 4 чоловіки особового складу на 1 пожежному авто. Зі слів сусідів, того дня селянин спалював на полі сміття та залишки сухої рослинності. Був сильний вітер, а чоловік не проконтролював процес горіння, що й спричинило небажане розповсюдження вогню.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. До займань сухої рослинності нерідко призводить і викинутий недопалок цигарки. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».
Погода, Новости, загрузка...