Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 12:36
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 марта 2020, 14:08

Малинський район: групою піротехнічних робіт знищено 11 боєприпасів часів минулих війн

11 березня група піротехнічних робіт Управління ДСНС у Житомирській області знищила 11 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Усі знахідки виявлено на території Малинського району.

Перший виклик до Служби порятунку «101» надійшов із садівничого товариства «Букач», що поблизу с. Ворсівка. Селяни прогулювались лісом і побачили яму, біля якої лежали розкидані металеві предмети. Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували їх як 10 артилерійських снарядів калібром 76 мм часів минулих війн. Ймовірно, місцеві шукачі металу відкопали знахідки, але, коли зрозуміли, що не зможуть здати їх у металобрухт, залишили на місці.

Інше повідомлення зафіксовано також із с. Ворсівка. Там неподалік від дамби, на березі водойми випадковий перехожий помітив мінометну міну калібром 82 мм часів минулих війн.

Рятувальники вкотре нагадують: якщо ви помітили підозрілий предмет у лісі, полі, водоймі тощо, повідомте про це за номерами екстрених служб «101» або «102»; опишіть фахівцям місце, де ви помітили небезпечну знахідку та спробуйте її чимось обгородити; ні в якому разі не намагайтеся самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси. Подібні предмети забороняється брати до рук та здійснювати з ними різноманітні маніпуляції. Пам’ятайте: лише професійні піротехніки знають як знешкодити вибухонебезпечний предмет.
Погода, Новости, загрузка...