Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 14:36
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 марта 2020, 17:09

Житомирянин організував схему з ухилення від сплати податків на суму 8,2 млн грн

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, унаслідок чого державному бюджету завдано збитків на суму 8,2 млн грн.

У вівторок, 10 березня 2020 року, за погодженням із прокуратурою області, у межах досудового розслідування, фізичній особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

За версією слідства, мешканець міста Житомира організував схему з ухилення від сплати податків під час митного оформлення транспортних засобів.
Для реалізації своїх протизаконних дій підозрюваний протягом 2017-2018 років використовував низку підконтрольних підприємств, у тому числі й тих, що здійснюють свою діяльність на території Житомирщини.

Впровадження такої злочинної схеми під час розмитнення автомобілів призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах на загальну суму 8,2 млн грн.

Викрито та задокументовано протиправну господарську діяльність зловмисника завдяки спільним професійним діям прокуратури Житомирської області, слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Житомирській області та ВБКОЗ УСБУ в області.

На даний час вирішується питання щодо застосування підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на майно.

Як повідомлялося раніше, у межах досудового розслідування цього ж кримінального провадження 30.01.2020 повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах ще одному фігуранту справи – керівнику місцевого приватного підприємства.
Досудове розслідування триває, встановлюється причетність до скоєння злочину інших осіб.
Погода, Новости, загрузка...