Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 16 квітня 09:25
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 ноября 2011, 15:12

Завдяки роз’яснювальній роботі з актуальних питань земельного законодавства звернень громадян зменшилося на 40%

Всього до Головного управління та територіальних органів земельних ресурсів у районах та містах області надійшло 5639 звернень, з них 4476 звернень
З початку року спеціалісти Головного управління Держкомзему у Житомирській області розглянули 459 звернень громадян, що майже на 40 % менше в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Це обумовлено системним і цілеспрямованим проведенням інформаційно-роз’яснювальної роботи. Про це Репортерові Житомира повідомляє прес-служба Головного управління Держкомзему у Житомирській області.

Всього до Головного управління та територіальних органів земельних ресурсів у районах та містах області надійшло 5639 звернень, з них 4476 звернень розглянуто на особистих прийомах.

Також відповідно до затвердженого графіка особистого та виїзного прийому громадян начальником, першим заступником та заступниками начальника Головного управління надано роз’яснення 142 особам з питань земельного законодавства.


У зверненнях землевласників та землекористувачів актуальними залишаються питання, що стосуються роз’яснення норм чинного земельного законодавства, вирішення земельних спорів. Порушуються питання щодо приватизації та встановленні меж земельних ділянок, виготовленні державних актів. Громадяни скаржаться на проблеми переоформлення спадщини через відсутність грошової оцінки по сільським радам, про порушення строків виконання робіт суб’єктами господарювання, які мають ліцензію на проведення робіт із землеустрою.


Не залишається поза увагою спеціалістів робота щодо інформування населення про хід земельної реформи в області, роз’яснення норм чинного земельного законодавства. Засоби масової інформації сприяють попередженню звернень громадян шляхом надання інформативних матеріалів з питань, які хвилюють населення, висвітлюють роботу із зверненнями громадян, проведення «круглих столів», сходів сіл, інших заходів.


Щотижня у прямому ефірі телеканалу «Житомир» транслюється передача «Земельна реформа», двічі на місяць прямий ефір на обласному радіо, де роз’яснюються актуальні питання земельної реформи, зокрема запровадження ринку земель. Щотижня проводяться «гарячі» телефонні лінії керівництвом Головного управління. Прямі телефонні лінії в територіальних органах земельних ресурсів діють постійно.
За матеріалами: Репортер Житомира
Погода, Новости, загрузка...