Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 19:41
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

31 марта 2020, 13:15

Протягом доби рятувальниками ліквідовано п’ять пожеж в екосистемах Житомирщини

За минулу добу вогнеборці Житомирщини ліквідували 5 пожеж в екосистемах, з них 4 сухої рослинності та 1 загоряння торфу, який зайнявся від трави. Зокрема, 30 березня о 9:15 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання сухої трави та торфу в с.Рудня–Озерянська Олевського району. На місце події виїхали фахівці 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини та 40 Державного пожежно-рятувального поста смт Новоозерянка.

Повідомляє Управління ДСНС України у Житомирській області

Вони встановили, що на торфополі на землях запасу Олевської об’єднаної територіальної громади горіла суха трава. Також під нею вже почав тліти торф. Крім того, існувала загроза перекидання полум’я на лісовий масив. Спочатку фахівці ДСНС загасили траву. Далі поставили дві мотопомпи на протипожежний канал та перейшли на торф. Глибина його залягання у тих місцях складає близько 6м.

Об 11:00 загоряння локалізовано та лише о 18:10 ліквідовано. Рятувальники не допустили поширення горіння у лісовий масив та на більшу площу. Вогнем пройдено 2 га сухої рослинності та 0,9 га торфу.

Також цієї доби вогнеборці ліквідували загоряння сміття на відкритій території на околицях міст Андрушівка та Бердичів.

Фахівці ДСНС вкотре закликають громадян не спалювати суху рослинність та сміття на прибудинкових та відкритих територіях! Такі пожежу набувають великих масштабів, особливо у вітряну погоду. Для їх ліквідації необхідно залучати багато сил та засобів. А якщо загоряння стаються на торфополях, їх необхідно в рази більше. Адже щоб загасити 1 кв.м торфу вогнеборці виливають мінімум 10 тонн води. Будьте відповідальні та не завдавайте шкоди довкіллю!
Погода, Новости, загрузка...