Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 16 квітня 15:20
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

6 апреля 2020, 08:05

На Житомирщині поліцейські затримали двох парубків за угон авто та пошкодження кількох транспортних засобів

Працівники сектору реагування Бердичівського відділу поліції затримали двох жителів райцентру поблизу пошкоджених ними автомобілів. Нині встановлено, що до того парубки викрали чужий мікроавтобус та влаштували небезпечну їзду містом. Нині триває досудове розслідування, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Уранці 2 квітня поліцейські, які патрулювали у райцентрі, отримали повідомлення, що вулицями міста їздить мікроавтобус, порушуючи Правила дорожнього руху, а керманич, ймовірно, п’яний.

- Як згодом ми з’ясували, на світанку 2 квітня молодики пошкодили вікно та залізли всередину автомобіля Mercedes-Benz Vito, залишеного господарем на ніч поблизу будинку по вул. Соборній. Вони знайшли захований там запасний ключ, завели автомобіль та поїхали геть. Їх небезпечні маневри з порушенням Правил дорожнього руху помітили випадкові очевидці, які й повідомили до поліції, - коментує начальник Бердичівського відділу поліції Олег Мельничук.

Відтак поліцейські вирушили у район, вказаний заявником та виявили на дорозі Mercedes-Benz Vito. Побачивши поліцейських, двоє молодиків, які знаходилися у ньому, втекли, покинувши застряглий на дорозі транспортний засіб. Пізніше стало відомо, що пробігаючи вулицею, парубки камінням пошкодили п’ять автомобілів, припаркованих поблизу приватних будинків. Власники та сусіди, почувши шум зателефонували на спецлінію «102».

Правоохоронці затримали підозрюваних неподалік місця події та доставили до відділу поліції.

- Це місцеві жителі віком 21 та 24 років. Обох затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноважено службовою особою) КПК України. Вони раніше були засуджені за вчинення крадіжок, - продовжує Олег Мельничук. – До речі, власник викраденого автомобіля звернувся до поліції через кілька годин після затримання та дізнався, що його Mercedes та причетні до угону вже знайдені.

Слідчі, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, оголосили парубкам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та нині вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. ст. 296 (Хуліганство) КК України. Відповідно до чинного законодавства причетним може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.
Погода, Новости, загрузка...