Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 09:47
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

25 ноября 2011, 10:53

Епідемічна ситуація в Новограді-Волинському під контролем

Валентин Андрійович доповів присутнім про результати першого засідання протиепідемічної комісії – було направлено 47 листів
Щороку з листопада місця спостерігається значне зростання захворювання на грип та вірусні інфекції. 23 листопада вже друге відбулося засідання міської надзвичайної протиепідемічної комісії, під головуванням заступника міського голови Валентина Костюка. В комісії взяли участь представники міськрайТМО, санстанції, аптек міста, керівники установ, організації, перевізники.

Валентин Андрійович доповів присутнім про результати першого засідання протиепідемічної комісії – було направлено 47 листів до керівників підприємств, установ та організацій щодо проведення щеплення своїм працівникам. У засобах масової інформації було в розміщено роз’яснювальну інформацію щодо запобіганню захворюванням та необхідності проведення вакцинації серед населення міста.
Головний державний санітарний лікар в Новограді-Волинському Людмила Прохор ознайомила із ситуацією, яка наразі склалася в нашому місті. Ріст захворювання розпочався з 39 тижня та на даний час складає 251-260 випадків на тиждень, 82% хворіючих – діти.

Як зауважила Людмила Миколаївна є лише один специфічний захід направлений проти вірусу грипу – це проведення щеплення, тобто вироблення штучного імунітету проти вірусів грипу. МОЗ України дозволені до застосування такі вакцини: Флюарикс, Інфлувак, Гриповак, Ваксигрип, Гриппол, Інтанза, які можна придбати в аптеках міста. Вакцини практично не мають протипоказання до застосування.

За епідпоказами щеплення мають отримати медичні, педагогічні працівники, персонал дитячих закладів, працівники транспорту, торгівлі, сфери обслуговування, школярі, учні, студенти. Згідно плану на профілактичну вакцинацію проти грипу підлягає 2175 осіб. Станом на 23.11.11 р. в місті проведено щеплення лише 97 особам, з них 22 дітей з Будинку дитини, 6 перукарів, 7 продавців, 6 працівників ТОВ „Верес“ та лише 1 вихователь ДНЗ №16. Наше місто займає передостаннє місце по області з проведенні щеплень.

З метою недопущення подальшого зростання захворюваності на грип та ГРВІ міська надзвичайна протиепідемічна комісія вирішила ще раз направити листи керівникам підприємств, установ та організацій, провести бесіди серед працівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів щодо проведення щеплення від цих захворювань. Керівникам медичних, освітніх закладів здійснювати щоденний моніторинг щодо захворюваності серед мешканців міста.
За матеріалами: cityukraine
Погода, Новости, загрузка...