Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 05:19
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

25 ноября 2011, 14:35

Борги за газ списують не Житомиру, а Донецьку, Харкову та Луганську

«При мені була відповідність тарифів десь на рівні 85-90%, це відповідність собівартості та реального покриття тарифів. Учора
Колишній міністр Олексій Кучеренко переконує, що за часів його керівництва ЖКГ була найвища відповідність тарифів.

«При мені була відповідність тарифів десь на рівні 85-90%, це відповідність собівартості та реального покриття тарифів. Учора перед приїздом в Житомир я читав пана Близнюка. Він сьогодні скаржиться, що по теплу рівень відшкодування 61%. По воді – десь 70%», - розповідає Кучеренко.

Причина такої невідповідності – це ціна на газ, каже колишній чиновник.

«Вони «довбанули» в півтора рази ціну на газ, а тарифи не були змінені на місцях. Зрозуміло, що ця різниця зросла і борги «Теплокомуненерго» за минулий сезон стали 8 мільярдів гривень.

Тимошенко не хотіла реформувати ЖКГ до виборів - екс-міністр

3 мільярди списали якось там, і при чому списали не Житомиру в першу чергу. Запевняю вас, що списали в Донецьку, Харкові та Луганську. Я добре знаю, як це робиться. А частина боргів лишилась», - запевняє Кучеренко.

Отримати довгострокові дешеві кредити можна, якщо говорити про євроінтергарцію, переконаний Кучеренко.

«Якщо ми входимо в Європу – ми отримуємо доступ до довгострокових дешевих кредитів. На 15 - 20 років під 4% річних. За ці кредити можна модернізувати «Теплокомуненерго», зменшити втрати газу, лічильники поставити, будинки модернізувати», - каже екс-міністр.

У 2009 році за програму реформування ЖКГ проголосувало 347 народних депутатів. Сьогодні цю програму ніхто не виконує, переконує Кучеренко.

Коли міністр каже, що ми нову реформу будемо робити, то я розумію, що це біг на місці

«Від усіх партій проголосували депутати за програму. І у мене питання – чому ви зараз її не виконуєте. Нащо вигадувати велосипед. Коли міністр каже, що ми нову реформу будемо робити, то я розумію, що це біг на місці», - каже міністр уряду Тимошенко.

Він також зізнається, що реформувати ЖКГ йому також не вдалося, коли він був при владі. І пояснює це політичною ситуацією.

«Юля Володимирівна розуміла проблеми і боялась дуже проблем ЖКГ. Вона казала, що треба буде робити якісь непопулярні заходи, але робити їх мала тільки після виборів. Але помилкою величезною вважаю підняття ціни на газ на 50%», - сказав Кучеренко.

Важливою своєю заслугою Кучеренко вважає розробку програми реформування ЖКГ.
За матеріалами: 1.zt
Погода, Новости, загрузка...