Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 15:36
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

23 апреля 2020, 09:38

Прокуратура Житомирщини заявила позов про примусове стягнення боргу з товариства за оренду землі з родовищем габро вартістю 1,5 млн грн

Коростишівською місцевою прокуратурою заявлено позов про стягнення з приватного товариства 86 тис грн боргу за оренду 2 га землі з родовищем габро, що на території Іршанської об’єднаної територіальної громади Хорошівського району.

Установлено, що у лютому 2018 року між Житомирською облдержадміністрацією та товариством з обмеженою відповідальністю, з метою видобування габро, укладено договір оренди землі площею 2 га (землі промисловості) вартістю майже 1,5 млн грн, що поблизу с. Добринь.

Відповідно до ч. 1 ст. 96 Земельного кодексу України, а також умов договору оренди, землекористувач зобов'язаний, зокрема, своєчасно сплачувати орендну плату.
Однак товариство не виконало взятих на себе зобов’язань, припинивши з квітня 2019 року дотепер сплачувати орендну плату за землю із родовищем граніту, чим порушило інтереси держави та територіальної громади.

З метою захисту інтересів територіальної громади, місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру.
Наразі позов розглядається Господарським судом Житомирської області.
Погода, Новости, загрузка...