Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 15:52
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

21 апреля 2020, 15:05

Цієї весни лісівники Житомирщини планують висіяти 50 тонн лісового насіння

Нині в держлісгоспах Житомирщини проводиться висівання лісового насіння у розсадниках та теплицях. Близько 5 гектарів лісівники області засіяли ще восени, навесні ж планують засіяти ще 20,3 га.

Щоправда, поки що погодні умови не скрізь дозволяють це робити. Температура повітря не є оптимальною, однак роботи ці ватро провести в стислі терміни, бо нинішнього року вологості в ґрунті дуже мало. Про це повідомляє Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Щорічно держлісгоспи заготовляють близько 100 тонн лісового насіння, левова частка якого – сосни та дуби. Понад 50% усього насіння збирається на об’єктах постійної лісонасіннєвої бази. Перед висіванням воно проходить відповідну підготовку. Насіння сосни, до прикладу, зазвичай снігують, насіння дуба – прошаровують піском.

Зазначимо, для забезпечення потреб лісгоспів в садивному матеріалі, в області функціонують 177 постійних лісових розсадників, загальною площею 100 га, значна частина котрих обладнана сучасними системами крапельного зрошування. У них щорічно вирощується близько 35 мільйонів штук стандартного садивного матеріалу, майже 700 тисяч штук – із закритою кореневою системою. У цілому асортимент садивного матеріалу складає близько 50 порід.

Для отримання якісного садивного матеріалу та високопродуктивного лісовідновлення підприємства Житомирського обласного управління лісового господарства використовують передові технології з переробки та зберігання лісового насіння.
Погода, Новости, загрузка...