Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 05:02
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 апреля 2020, 08:57

Житомирські лісівники залишаються на місці локалізованих пожеж, допоки не ліквідують усі місця диміння

На сьогодні великі лісові пожежі на Житомирщині локалізовані. Нині на ділянках, де вони вирували, ще працює близько півтисячі лісівників. Вони контролюють усю територію та ліквідовують навіть найменші задимлення в лісгоспах Овруччини.

По завершенні ліквідації пожеж буде проведено службове розслідування та обраховані збитки, заподіяні лісу.

У всіх лісогосподарських підприємствах управління лісівники посилюють протипожежні заходи. Найперше взялися поновлювати мінералізовані смуги, адже через сильні вітри частина з них виявилася засипана сухим листям та зламаними гілками. Окрім того, проводиться і розчищення квартальних просік, де це потрібно.

Працівники лісгоспів ще раз обстежать усі території та за необхідності влаштують додаткові протипожежні розриви, щоб відмежувати ліси від полів, пасовищ, населених пунктів.

«Вся лісова охорона несе цілодобове чергування та проводить посилене патрулювання лісових масивів, - зауважує начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. – Ми вкотре застерігаємо мешканців нашої області не легковажити з вогнем, бо в нинішніх умовах наслідки, як бачимо, можуть бути катастрофічними».
Погода, Новости, загрузка...